Wierzę. Wydaje się jednak, że tej cenie trudno o coś lepszego, zwłaszcza z punktu widzenia ergonomii a nie jakości obrazu.Tomig pisze:Niestety w dellu jest to dość gówniane rozwiązanie, monitor nieudane sięprecyzyjnie wyregulować a rozjazd następuje już nawet po kilkunastu godzinach ciągłej pracy. Aplikacja xrite i wyniki regulacji również pozostawia wiele do życzenia...
No coż. Taka uroda monitorów szerokogamutowych. Spodziewam się takich problemów.Tomig pisze:Zasadniczo oglądnąłem kilkadziesiąt Dell serii 13 i wiem,mało osób na tym forum zaakceptowało by niedociągnięcia (zwłaszcza srebrzenie) i wylewający się turkusowy miks w narożach monitora.
Co do "srebrzenia" i "wylewający się turkusowy miks w narożach monitora" obawiam się, że to wina matrycy i podświetlenia, a nie reszty monitora. Przeczucie mówi mi, że nawet NEC tego nie obejdzie. Może wyrównać tylko elektronicznie jasność i przebarwienia bieli, ale na srebrzenie pod kątem i murę chrominancji ciężko będzie zaradzić. Pomóc może tylko selekcja paneli przez LG dla NECa. Zobaczymy...
Opinia osoby, która widziała tyle egzemplarzy DELLa Uxx13 mile widziana w tym wątku: http://www.mva.pl/viewtopic.php?f=6&t=1127&start=20