Witam.
Jak wyżej, planuję wymienić ten monitor (17 cali już jest niepraktyczne i do tego marnuję kartę graficzną) na 22/23/24-calowy monitor, z czym mam spory dylemat. Tej siedemnastocalówki używam od jakichś 8 lat, kiedy był to jeszcze hit na rynku .
Do użytku domowego z naciskiem na granie, czasem praca, rzadziej filmy.
Zależy mi na, w miarę możliwości, małej szkodliwości dla wzroku.
Zakres gotówki to około 1500zł, jeśli znajdzie się coś porządnego, to mogę go przekroczyć.
Miałem upatrzony Eizo fs2333, lecz nie wiem czy wybór takiego czysto gamingowego modelu do bardziej uniwersalnego użytku to dobry pomysł...
I jak jest z oświetleniem do IPS-a? Monitor będzie znajdował się przy zasłoniętym oknie i obawiam się, czy oświetlenie monitora wystarczy.
Spotkałem się też z opinią, że przeniesienie się na nowe modele nie jest zbyt przyjemne z powodu tej "oczojebności" . Jak to wygląda w praktyce w tym przedziale cenowym?
Z góry dziękuję,
pozdrawiam.
Zmiana Samsunga Syncmaster 173p na coś lepszego.
Re: Zmiana Samsunga Syncmaster 173p na coś lepszego.
@up
Na tym modelu da się komfortowo grać? :d
Na tym modelu da się komfortowo grać? :d
I takie małe pytanie czym się różni fs2331 id fs2331W?
Nie jestem graczem, ale żadnego smużenia na FS2331 nie zauważyłem. Na pewno będzie pod tym względem przepaść (na plus) w porównaniu do tego Samsunga. Rozumiem że ewentualne smużenie to jedyna wątpliwość w kontekście przydatności do gier?
'W' na końcu to błędne oznaczenie, chodzi o dokładnie ten sam monitor,.
Dziękuję bardzo za odpowiedzi, poszperam jeszcze trochę, ale najprawdopodobniej zdecyduję się na fs2331 .
Tak, przede wszystkim chodzi o smużenie:D.gorky pisze:Nie jestem graczem, ale żadnego smużenia na FS2331 nie zauważyłem. Na pewno będzie pod tym względem przepaść (na plus) w porównaniu do tego Samsunga. Rozumiem że ewentualne smużenie to jedyna wątpliwość w kontekście przydatności do gier?
Dziękuję bardzo za odpowiedzi, poszperam jeszcze trochę, ale najprawdopodobniej zdecyduję się na fs2331 .
Rzuć okiem na NEC EA244wmi. Ten monitor jest rodzynkiem w swojej klasie pełny panel IPS (8 bit) oraz 10 bit LUT stawia go wyyyysoko powyżej rozwiązań konkurencji.
Tomasz Gut