![Szczęśliwy :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Czy w cenie powiedzmy do 2.5k zł (czy nawet do tych 3,5k, które kosztuje S2433W) za monitor 24" 16:10 pozostaje wybór w TN'kach lub tanich (jak czytam, średnio nadających się do zast. uniwersalnych) IPS'ach?
Biorąc pod uwagę cechy S2433W, nie ma na rynku nawet podobnego monitora, nie mówić o konkurencji.Davvid pisze:Czy "Nie ma" jest równiez odpowiedzią na moje drugie pytanie? Bo teraz tak myśle, że na pytanie Eizo czy ma konkurencje można odnieść sie w niejednoznaczny sposób
Obniżając pułap cenowy trzeba się zdecydować co obciąć. Jakość czy wielkość. Osobiście uważam że lepiej mniejszy a dobrej jakości niż duże badziewie.Davvid pisze:Czy w cenie powiedzmy do 2.5k zł (czy nawet do tych 3,5k, które kosztuje S2433W) za monitor 24" 16:10 pozostaje wybór w TN'kach lub tanich (jak czytam, średnio nadających się do zast. uniwersalnych) IPS'ach?
Musi Pan mieć następujące składniki:nermand pisze:Panie administratorze od czego mam zacząć?
Proszę o pomoc.
Tom01 pisze:Musi Pan mieć następujące składniki:nermand pisze:Panie administratorze od czego mam zacząć?
Proszę o pomoc.
Czujnik: X-Rite ColorMunki Photo
Oprogramowanie: ArgyllCMS
Ponadto doświadczenie w ustawianiu podobnych monitorów, bo nie należą one do łatwych w opanowaniu.
Którymi elementami z koniecznych Pan dysponuje?
Owszem oprogramowanie bywa dodawane do monitora, ale nie do tego. ArgyllCMS jest darmowy, ale bez czujnika nic Pan nie zrobi. Proponuję rozważyć zlecenie tego usługowo.nermand pisze:No to chyba nici z tego.Jestem początkującym użytkownikiem jezeli chodzi o konfigurowanie monitorów i nie mam żadnego pojęcia o kalibracji,nigdy tego nie robiłem.Czy są jakieś darmowe programy do kalibracji i czy nie powinny być dostarczane razem z monitorem?
A co to Panu niby da? Znajdzie Pan peany laików lub zjeby fachowców.nermand pisze:Postaram się jeszcze zaczerpnąć więcej informacji na temat tego monitora na zachodnich serwerach,może coś wyczytam jak poprawić te kolory.Najbardziej mi przeszkadza czerwony,który jest wiśniowy oraz czarny,który wygląda jak szary
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości