Pytanie, czy w CyberLink PhotoDirector zarządzanie barwą jest włączone.
W kwestii druku pod Windows polecam zapoznać się ze świetnym Qimage. Pod OSX używam doskonałego modułu Print w LR.
Profil i różne kolory pod roznymi programami
- Czornyj
- Kontakt:
- 2marekm
Re: Profil i różne kolory pod roznymi programami
Dziwna sprawa, ale nie mogę nigdzie znaleźć możliwości włączenia zarządzania barwą. Czy to możliwe, aby nie było ? Natomiast jest możliwość wyboru profilu ICC, który oczywiście włączam.
Program Qimage, dla mnie za trudny i za bardzo rozbudowany. Poszukuję czegoś prostszego z wyborem ICC.
Program Qimage, dla mnie za trudny i za bardzo rozbudowany. Poszukuję czegoś prostszego z wyborem ICC.
- Tom01
- Kontakt:
Oczywiście, że możliwe. A nawet więcej, rzadko które oprogramowanie to ma. Jest jakaś przeszkoda aby posłużyć się Photoshopem? Moduł CM jest w nim zrobiony tak, że śmiało można traktować go jak wyrocznię.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
- 2marekm
Jeszcze jedno pytanie...czy po zmianie komputera możliwym jest, ze wszystkie profile "biorą w łeb" i trzeba robić je od nowa ?
- Tom01
- Kontakt:
Profile to zwykłe pliki. Wystarczy je skopiować.
Tom01
monitory.mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
- 2marekm
drukować powtórnie. Drukowanie czterech pocztówek na arkuszu A4, nawet nie próbowałem. Dziwnym jest, że tak doskonały program nie ma tych opcji. Dużo zdjęć tzw. "wycieczkowych i u cioci" drukuję w formacie A5.
Wypróbowałem moduł "Print" w LR. W moim przekonaniu, niestety nie jest tak doskonały jak można byłoby się spodziewać. Oczywiście nie ma problemu z drukowaniem formatu A4, ale już wydrukowanie dwóch A5 za jednym przebiegiem...niemożliwe. Chcąc mieć taki wydruk, należy arkusz papieru po odwróceniuCzornyj pisze:Pytanie, czy w CyberLink PhotoDirector zarządzanie barwą jest włączone.
W kwestii druku pod Windows polecam zapoznać się ze świetnym Qimage. Pod OSX używam doskonałego modułu Print w LR.
drukować powtórnie. Drukowanie czterech pocztówek na arkuszu A4, nawet nie próbowałem. Dziwnym jest, że tak doskonały program nie ma tych opcji. Dużo zdjęć tzw. "wycieczkowych i u cioci" drukuję w formacie A5.
- Czornyj
- Kontakt:
W LR możliwe jest poustawianie tego na 150 sposobów
Najszybciej ustawić gridy i marginesy w Layout<
Najszybciej ustawić gridy i marginesy w Layout<
- 2marekm
Oczywiście drukując te same zdjęcia wszystko jest ok. Ale drukowanie np. dwóch różnych A5 na papierze A4 za jednym przejściem uważam za nie możliwe w LR.
Albo ja jestem "ciemna masa " czego nie można wykluczyć , że nie widzę takiej możliwości, albo takiej opcji nie ma.
Czy można bardziej łopatologicznie.
Jak mogłem przegapić "oczywistą oczywistość". Należy zaznaczyć dwa pliki zdjęciowe, aby pojawiły się w oknie do drukowania.
Przepraszam za zawracanie d...
Albo ja jestem "ciemna masa " czego nie można wykluczyć , że nie widzę takiej możliwości, albo takiej opcji nie ma.
Jak mogłem przegapić "oczywistą oczywistość". Należy zaznaczyć dwa pliki zdjęciowe, aby pojawiły się w oknie do drukowania.
Taka odpowiedź mi się w pierwszej chwili nasunęła ale szczerze wątpiłem czy o taki banał chodzi2marekm pisze:Oczywiście drukując te same zdjęcia wszystko jest ok. Ale drukowanie np. dwóch różnych A5 na papierze A4 za jednym przejściem uważam za nie możliwe w LR.
Wróć do „Profilowanie drukarek”