Po prostu sfrustrowany jestem trochę - kupując przez internet czuję się, hmmm, no okradany (?). No bo za to samo bedąc w Stanach zaplaciłbym ponad 2x mniej.
Czyli należałoby utworzyć taki profil posługując się np. X-Rite i1Display Pro jeśli ten posiada taką możliwość?Mathis pisze:Zrobi to na pewno, ale jak mu wskazać takie kolory? By trzeba zrobic profil kolorów tegoż monitora, tak sądzę?
W to nie wątpię. Spora dawka konkretnych informacji w pigułce... tzn. pigule:)Nozyk pisze:Przeczytałem połowe 3/4 tematu w dwóch podejsciach juz nie mam siły i czasu. macie racje lektura do przeczytania kilka razy.
Panie Nozyk, jak najbardziej skłaniam się ku PA272W i planuję nabyć taki właśnie monitor. Organizuję budżet na najbliższe zakupy, komputer mający współpracować z monitorem i do roboty:)Nozyk pisze:Mam pytanie na co padł wybór Panie kiprak?
Przebrnąłeś, ale chyba nie przeczytałeśmaciekkk pisze:Ufff, przebrnałem przez caly watek - to kopalnia wiedzy...Zaintrygowalo mnie tez jakie sa roznice miedzy EIZO CG276 a CG277 (w niektorych sklepach tylko ten drugi jest w ofercie). Na papierze wyglada, ze ciemniejszy o 50cd/m2, a poza tym roznic nie widze. Jakas podpowiedz?
Czornyj pisze:CX270 to odgrzewany kotlet - obudowa od SX2762W, typowa matryca podświetlana WG CCFL z matowym dyfuzorem - poza dołożonym sensorem autokorekcyjnym i możliwością dokupienia licencji CN nie ma większych różnic między tym wyświetlaczem a jego poprzednikiem (SX2762W).
Tom01 pisze:CG276 i CX270 mają inne czujniki do kalibracji. Elektronika ta sama, inne firmware.
NEC nawet SV Reference nie ma wbudowanego kalibratora, a dokupić zewnętrzny możesz do każdego monitoramaciekkk pisze:(...) zaś NEC, możliwość kalibrowania również innych urządzeń za pomocą dołączonego kalibratora (w wersji SV Reference 272 lub dokupionego) i późniejszego emulowania obrazu wyświetlanego na tych lub innych urządzeniach.
(...)
W niewyjasnionych okolicznosciach, uległem wrazeniu, ze seria reference posiada na wyposazeniu rebrandowany kalibrator zewnetrzny. Nie wiem, moze gdzies w jakism sklepie natknalem sie na bundle z kalibratorem i tak mi sie utrwalilo w pamieci. Dzieki za sprostowanie.gootchio pisze:NEC nawet SV Reference nie ma wbudowanego kalibratora, a dokupić zewnętrzny możesz do każdego monitora
W CX też można.NocnyJastrzab pisze:Symulacja przestrzeni jest dostępna tylko w serii CG.
Wróć do „Zastosowania zawodowe”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość