Może Pan, kwestia dojść jak. Ma Pan odpowiednie mechanizmy w monitorze i dokładnie te same możliwości jak PA ma Pan w swoim tylko zrealizowane 5 opcjami a nie 50-cioma. Nie mam SX-a w tej chwili pod ręką żeby podać gotowca, a i wątek nieprawidłowy.GrzesiekR pisze:Przecież właśnie tłuczemy od jakiegoś czasu temat blokady ustawień w trybie sRGB. Nie mogę ciąć matrycą i w tym jest właśnie problem.
Chyba Pan nie sądzi, że sprzęt komputerowy to lokata kapitału? Proszę popatrzeć po rynku wtórnym. 7-10 letnie profesjonalne EIZO, starsze odpowiedniki Pańskiego, oczywiście nie poleasingowe, osiągają ceny 1000-2000 zł. Ile Pan wziąłby za coś pośledniejszej jakości? Na waciki...GrzesiekR pisze:Ano mój monitor po niecałym roku, ok 1000h pracy na minimalnych ustawieniach jasności stracił już ok. 1000 zł na wartości więc dziękuję za taką opłacalność.
Trzeba mieć właściwe i starczy. Przy okazji użyszkodnik nie narobi głupot. Taka ciekawostka - w monitorach profesjonalnych, kalibrowanych blokuje się menu. Zupełnie. Nie ma wcale dostępu. Wówczas ilość opcji do regulacji to dokładnie zero. Ilość opcji nie jest więc wyznacznikiem niczego.GrzesiekR pisze:Pierdylion opcji.. nie ma to jak uciekanie się do skrajności. Lepiej mieć więcej niż za mało.