Zagadka ;)
Moderator: Informator
- Czornyj
- Kontakt:
Co to jest - ma szeroki gamut, wąską obudowę, małą cenę i dużą powierzchnię 30"?
Za poprawna odpowiedź będzie nagroda
Za poprawna odpowiedź będzie nagroda
Mi wychodzi na:
1) wydruk z drukarki (na pigmentach z wiadra ), na papierze, w formacie odrobinę większym niż A2.
2) szyba w oknie
1) wydruk z drukarki (na pigmentach z wiadra ), na papierze, w formacie odrobinę większym niż A2.
2) szyba w oknie
- NocnyJastrzab
Miała być mała cena.. PA322UHD raczej się nie załapie. Wąska obudowa to też pojęcie względne, więc..
ja stawiam na DELL U3014
> http://www.dellpromocje.pl/?556,pl_dell ... 600)-3yppg
ja stawiam na DELL U3014
> http://www.dellpromocje.pl/?556,pl_dell ... 600)-3yppg
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
- Czornyj
- Kontakt:
Yeti pewnie ciężko by było skalibrować nawet Jetimaxtv pisze:Chyba tylko yeti pasuje do opisu.
Przykro mi, ale PA322UHD jest trzydziestodwucalowe, grube i nie będzie może bardzo drogie, ale tanim bym go nie nazwałOWM pisze:NEC PA322UHD
Mogę podać adres i czekać na paczkę ?
Nie róbmy sobie jaj - mowa jest o monitorach, nie o produktach monitoropodobnychNocnyJastrzab pisze:ja stawiam na DELL U3014
Mój wqrvix ma dożywocieraptor88 pisze:Czornyj sprzedaje swoją WUXI 30".
PA322UHD jam go ostatnio widziałem był jeszcze we wczesnej fazie beta, więc jeszcze chwilkę to potrwamaxtv pisze:Znaczy adoptował 322
- Czornyj
- Kontakt:
Oto EA304WMi "Moby Dick" - przedstawiciel ginącego gatunku dużych monitorów 16:10
Re: Zagadka ;)
No tak - wiedziałem, że zgadnieszmax pisze:Aaa, to monitor miał być
To może: NEC EA304WMi
Mamy zwycięzcę zestawu gadżetów NEC:
Oto EA304WMi "Moby Dick" - przedstawiciel ginącego gatunku dużych monitorów 16:10
W internecie nie ma śladu po tym modelu. Ale:
* EA224WMi
* EA234WMi
* EA244WMi
* EA274WMi
* EA294WMi
* EA304WMi
Super zestaw do mojego PA272W
W takim razie myślę, że mogę aspirować już na stanowisko Sherlock'a Holmes'a w dziale mońków.Czornyj pisze:No tak - wiedziałem, że zgadniesz
Siła dedukcji...
* EA224WMi
* EA234WMi
* EA244WMi
* EA274WMi
* EA294WMi
* EA304WMi
Miś najlepszy! Usiądzie na monitorze czy gdzieś obok:)?max pisze::Super zestaw do mojego PA272W
Myślę, że na stopce będzie mu wygodnie.kiprak pisze:Miś najlepszy! Usiądzie na monitorze czy gdzieś obok:)?
- Czornyj
- Kontakt:
Gratuluję zdolności dedukcyjnych
Wprawdzie nie jest tak, że w internecie nie ma śladu, bo pewien śladowy ślad nie ujdzie oku wnikliwego śledczego spektrawidza:
Wprawdzie nie jest tak, że w internecie nie ma śladu, bo pewien śladowy ślad nie ujdzie oku wnikliwego śledczego spektrawidza:
http://www.necdisplay.com/support-and-s ... /downloadsGammaComp™MD QA Software
(Added support for EA244UHD and EA304WMi. Fixed issue where
hardware alerts were not available with some displays)
max pisze:
W takim razie myślę, że mogę aspirować już na stanowisko Sherlock'a Holmes'a w dziale mońków.Czornyj pisze:No tak - wiedziałem, że zgadniesz
Siła dedukcji...
* EA224WMi
* EA234WMi
* EA244WMi
* EA274WMi
* EA294WMi
* EA304WMi
Typowa biurwa, czy trochę taki miks jak 244UHD? Bazując na pierwszym poście i informacji o szerokim gamucie wnioskuje, że jednak lepiej niż reszta serii WMi.
Stawiam na to, że z powodu szerokiego gamutu będzie indywidualny DUC, ale bez innych elementów indywidualnej kalibracji fabrycznej (wspólne nastawy dla większej partii produkcyjnej). Pewnie nie wspiera MultiProfilera. Matryca najprawdopodobniej tego samego typu co w PA302W, tylko po "selekcji"...
Mz. to może być świetny monitor do wszelakiego projektowania (nie foto)...
Nie do końca taka biurwa. Za takim mońkiem to żadnej sekretarki nie widać. Jeśli Pani ma odpowiednią prezencję, to niekoniecznie zaleta.raptor88 pisze:Typowa biurwa, czy trochę taki miks jak 244UHD? Bazując na pierwszym poście i informacji o szerokim gamucie wnioskuje, że jednak lepiej niż reszta serii WMi.
Stawiam na to, że z powodu szerokiego gamutu będzie indywidualny DUC, ale bez innych elementów indywidualnej kalibracji fabrycznej (wspólne nastawy dla większej partii produkcyjnej). Pewnie nie wspiera MultiProfilera. Matryca najprawdopodobniej tego samego typu co w PA302W, tylko po "selekcji"...
Mz. to może być świetny monitor do wszelakiego projektowania (nie foto)...
Zastanawiałem się czy nie wymienić mojej PA301 na 302, ale teraz myślę, czy po prostu nie dokupić takiego stworka.
- Czornyj
- Kontakt:
Z dobrych wiadomości - Moby Dick jest na (naprawdę) 10-o bitowej, 30-o calowej matrycy AH-IPS podświetlanej GBr-LED i ma być b. przystępny cenowo. Całość okraszona jest możliwością wykonania pełnej, sprzętowej kalibracji przy pomocy GammaCompMD QA, oraz zapewne przy następnej rewizji Spectraview II.
Na tym dobre wieści się jednak kończą - nie widzę śladu 3DLUT ani DUC, więc tryb sRGB świeci radosną, szerokogamutową landryną, a równomierność ustępuje wszechmocnemu PA302W Tyle przynajmniej stwierdziłem na szybko, klikając po menu OSD i stosując metodologię kol. maxa (tj. dedukcję).
Na tym dobre wieści się jednak kończą - nie widzę śladu 3DLUT ani DUC, więc tryb sRGB świeci radosną, szerokogamutową landryną, a równomierność ustępuje wszechmocnemu PA302W Tyle przynajmniej stwierdziłem na szybko, klikając po menu OSD i stosując metodologię kol. maxa (tj. dedukcję).