Myślę, że należałoby porównywać analogiczną kompletację, czyli same monitory. Wówczas wychodzi podobnie. To, że do CX można dokupić soft do kalibracji to opcja, nie obowiązek.eye664 pisze:a PA242W wychodzi prawie 1000 zł taniej niż CX240 z CN i kalibracją.
Monitor tylko do grafiki na potrzeby WWW
- Tom01
- Kontakt:
Re: Monitor tylko do grafiki na potrzeby WWW
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Każdy wybór oferuje jednak nieco co innego w zbliżonej cenie. Nie można tu porównać samych tylko monitorów.
Dodatkowa warstwa polaryzacyjna OCF to niewątpliwa zaleta CX240. Jednak reszta, w porównaniu do PA242W, to mz. jednak drobne wady.
Zgadza się, tylko, że ciężko je jednoznacznie porównać, bo z kolei do PA można sobie ściągnąć darmowego MultiProfilera i z niego korzystać bez ograniczeń. I jak tu porównać?Tom01 pisze:Myślę, że należałoby porównywać analogiczną kompletację, czyli same monitory. Wówczas wychodzi podobnie. To, że do CX można dokupić soft do kalibracji to opcja, nie obowiązek.eye664 pisze:a PA242W wychodzi prawie 1000 zł taniej niż CX240 z CN i kalibracją.
Każdy wybór oferuje jednak nieco co innego w zbliżonej cenie. Nie można tu porównać samych tylko monitorów.
Dodatkowa warstwa polaryzacyjna OCF to niewątpliwa zaleta CX240. Jednak reszta, w porównaniu do PA242W, to mz. jednak drobne wady.
Napiszę tylko, że poszedłem w stronę chińskiego druciarstwa (NEC) i monitor już kupiłem.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Dzięki wszystkim za pomoc.
Wróć do „Zastosowania zawodowe”