Witajcie !
Przyszedł mi do głowy świetny pomysł
Chodzi o to aby każdy kto może i chce wrzucał w tym temacie zdjęcie [lub zdjęcia] swojego stanowiska pracy wraz z opisem co posiadacie.
Każdy będzie mógł porównać swoje stanowisko z innymi, może też zaczerpnąć trochę inspiracji.
Napewno fajnie byłoby zobaczyć stanowiska pracy tak znanych tutaj postaci jak na przykład Tom01, czy Czornyj, hehe.
Na początek więc moje stanowisko pracy w studiu graficznym przygotowalni fleksograficznej.
Nie robiłem porządku, aby niezamwzywać realnego efektu, który widziany jest na codzień
Elementy mojego stanowiska, widoczne na zdjęciu, to:
-Nec SpectraView Reference 242
-Epson Stylus Pro 4900
-i1iO + i1pro
-Techkon SpectroDens
-Na suficie świetlówki 'Philips MASTER TL-D 90 De Luxe 5300K'
Zdjęcia naszych stanowisk pracy
- ELBE
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2014, 19:10 - wt przez ELBE, łącznie zmieniany 1 raz.
- NocnyJastrzab
Fajny luźny temat Myślę, że się przyda..
PS. Pytanko technicznie: Czy narzekałeś kiedyś na srebrzenie czy raczej nie wpływa (na takim stanowisku) na komfort użytkowania?
PS. Pytanko technicznie: Czy narzekałeś kiedyś na srebrzenie czy raczej nie wpływa (na takim stanowisku) na komfort użytkowania?
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
- Czornyj
- Kontakt:
Moje obecne stanowisko pracy wygląda - mówiąc eufemistycznie - dość osobliwie
Jak zatem widać czekają mnie jeszcze małe zmiany
Obecnie jednak korzystam z niezawodnego NEC SpectraView 3090 (po tuningu umożliwiającym osiągnięcie ok. 30cd/m^2) podpiętego do rMBP13", Wacom Intuos 5 Touch WiFi, X-Rite i1Publish Pro 2, i1Display Pro, GretagMacbeth Spectrolino + SpectroScan, umiłowanej "Małej Lucy" (Canon iPF8300 - drukareczka po lewej stronie kadru), i Xeroxa DC252 z zewnętrzną Fierą, choć tego ostatniego chętnie wymieniłbym na Canona imagePRESSa C700, przezajebiaszcza cyfra!
Jak zatem widać czekają mnie jeszcze małe zmiany
Obecnie jednak korzystam z niezawodnego NEC SpectraView 3090 (po tuningu umożliwiającym osiągnięcie ok. 30cd/m^2) podpiętego do rMBP13", Wacom Intuos 5 Touch WiFi, X-Rite i1Publish Pro 2, i1Display Pro, GretagMacbeth Spectrolino + SpectroScan, umiłowanej "Małej Lucy" (Canon iPF8300 - drukareczka po lewej stronie kadru), i Xeroxa DC252 z zewnętrzną Fierą, choć tego ostatniego chętnie wymieniłbym na Canona imagePRESSa C700, przezajebiaszcza cyfra!
-
cz
..nowe biuro albo mieszkanie nie pozdejmowane papiery z grzejników łaty na ścianach i suficie ..czeka cię jeszcze malowanie
- NocnyJastrzab
..albo ręczna fototapeta
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
"Mała Lucy" prawie jak fortepian.
Re: Zdjęcia naszych stanowisk pracy
Hehe, jak celebryci, każdy chce fotki oglądać.ELBE pisze: [...]
Napewno fajnie byłoby zobaczyć stanowiska pracy tak znanych tutaj postaci jak na przykład Tom01, czy Czornyj, hehe.
[...]
@Czornyj
"Mała Lucy" prawie jak fortepian.
- ELBE
- Kontakt:
Porobiłem jego zdjęcia. Oto jak to wygląda:
Srebrzenie przy WŁączonym świetle wpomieszczeniu jest duże:
Srebrzenie przy WYŁączonym świetle w pomieszczeniu jest mniejsze:
Tak wygląda ściana naprzeciwko mojego komputera:
- - -
Jak najlepiej pozbyć się tego srebrzenia ?
Pomalować na czarno ścianę, która znajduje się za moimi plecami, czyli naprzeciw monitora ?
Albo zawiesić na tej ścianie jakiś czarny materiał ?
Re: Zdjęcia naszych stanowisk pracy
Występuje u mnie na stanowisku problem srebrzenia i to całkiem niezły.NocnyJastrzab pisze:Fajny luźny temat Myślę, że się przyda..
Porobiłem jego zdjęcia. Oto jak to wygląda:
Srebrzenie przy WŁączonym świetle wpomieszczeniu jest duże:
Srebrzenie przy WYŁączonym świetle w pomieszczeniu jest mniejsze:
Tak wygląda ściana naprzeciwko mojego komputera:
- - -
Jak najlepiej pozbyć się tego srebrzenia ?
Pomalować na czarno ścianę, która znajduje się za moimi plecami, czyli naprzeciw monitora ?
Albo zawiesić na tej ścianie jakiś czarny materiał ?
To co pokazałeś na zdjęciu nie nazywa się "srebrzeniem". Srebrzenie widoczne jest tym bardziej im ciemniej jest w pomieszczeniu i im bardziej pod kątem patrzymy na monitor, na którym wyświetlana jest czerń (ale przy włączonym monitorze), z matrycą IPS.
U Ciebie to po prostu odbicie światła od tylnej, znajdującej się za tobą, białej ściany.
Może jakiś czarny plakat na ścianę?
U Ciebie to po prostu odbicie światła od tylnej, znajdującej się za tobą, białej ściany.
Może jakiś czarny plakat na ścianę?
- ELBE
- Kontakt:
Dzięki za uświadomienie
Plakatu do powieszenia nie posiadam.
Bardziej wolałbym coś czarnego powiesić: jakiś materiał na przykład.
Plakatu do powieszenia nie posiadam.
Bardziej wolałbym coś czarnego powiesić: jakiś materiał na przykład.
- Czornyj
- Kontakt:
Najlepsza będzie alcantara, choć zwykła kręplina też daje radę Przyda się też czarny kubraczek i malowanie twarzy taką farbką dla operatorów sił specjalnych
Swoją drogą ciesz się, że masz NECzka z debeściackim dyfuzorem SJF - nieźle tłumi flarę
Swoją drogą ciesz się, że masz NECzka z debeściackim dyfuzorem SJF - nieźle tłumi flarę
- ELBE
- Kontakt:
Czornyj ---> Jak zawsze byłeś niezastąpiony. Zakupię czarny kombinezon płetwonurka
A tak w ogóle to alcantara, albo jakiś inny fajny materiał dałby radę w moim przypadku.
A tak w ogóle to alcantara, albo jakiś inny fajny materiał dałby radę w moim przypadku.
Dobry jest również strój kominiarza. Oczywiście wszelkie niezbędne niuanse makijażu wykonane są po zakończeniu pracy...