Dlaczego na dysku d:?ODI pisze:wpisywalem z palca, ale poprawnie
ścieżka to D:\eizo\EIZOs2243.icm
Proszę profil skopiować do: C:\Windows\System32\spool\drivers\color i taką ustawić ścieżkę, oczywiście z nazwą profilu i rozszerzeniem na końcu.
Dlaczego na dysku d:?ODI pisze:wpisywalem z palca, ale poprawnie
ścieżka to D:\eizo\EIZOs2243.icm
Szczerze mówiąc to skończyły mi się pomysły. Albo to jest coś banalnego albo coś bardzo skomplikowanego. Proponuję interwencję na miejscu jak będę w Pana okolicach. Przyjrzymy się problemowi i rozwiążemy.ODI pisze:jednak dalej nic się nie zmieniło:(
Lepiej przez VNC. Proszę e-mailem podac ip, port i login. Przy czym prawdopodobnie będę miał czas zajrzeć jutro wieczorem.ODI pisze:Mogę ewentualnie użyczyć zdalny dostęp do mojego komputera - tak będzie szybciej:) np przez teamviewer?
Ok, zatem odkładamy do przyszłego tygodnia.ODI pisze:niestety jutro wyjeżdżam, zatem jeśli już to dopiero w środę - wcześniej nic z tego:(
U mnie na S2233 w obu wersjach świetne krystaliczne wręcz odwzorowanie barw,Tom01 pisze: Proszę teraz wyświetlić poniższe obrazki w Firefoxie. Jeśli profil jest ustawiony poprawnie i aplikacja działa poprawnie powinny różnić się nasyceniem:
https://monitory.mastiff.pl/temp/lokomotywa-srgb.jpg
https://monitory.mastiff.pl/temp/lokomotywa.jpg
W jakiej aplikacji?aras pisze:ale różnic absolutnie żadnych w nasyceniu. Co jest źle jeśli jest? Profil fabryczny 6500..
Nie, nie musi.aras pisze:Musi być cały czas połączenie przez USB na linii monitor-komputer i non stop włączony ten softwaere,
by trzymał ustawienia?
A czy nasycenia w FF i IE są takie same? Przy poprawnie ustawionym systemie i fabrycznym FF powinny być inne nasycenia a w IE tak jak bardziej nasycone zdjęcie z FF. Natomiast FF z najbardziej użytecznym ustawieniem powinien pokazać tak samo oba zdjęcia ale z mniejszymi nasyceniami niż IE.aras pisze:Zarówno nowy Firefox jaki i IE8.
Jeśli to kalibracja programowa była, trzeba załadować korekcje loaderem. Generalnie w aplikacjach z CMM nie jest to niezbędne a na te bez CMM pomoże tyle co umarłemu kadzidło.aras pisze:A co zrobić, żeby utrzymać po restarcie komputera profil kolorów ustawiony za pomocą EasyPix? Tzn. on nadal jest zapięty, ale przestaje dawać poprzedni efekt.
Tak, jeśli jest różnica to w IE odrobinę więcej nasycenia, ale minimalnie.Tom01 pisze:A czy nasycenia w FF i IE są takie same?
Nie bardzo się aż tak znam na tym. Oprogramowanie darmowe ze strony EIZO. Kalibaracja ręcznie robiona amatorsko.Jeśli to kalibracja programowa była, trzeba załadować korekcje loaderem. Generalnie w aplikacjach z CMM nie jest to niezbędne a na te bez CMM pomoże tyle co umarłemu kadzidło.
Wróć do „Kalibracja monitorów”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości