NEC PA322UHD - Maximus Decimus Meridius!!!
Moderator: Informator
- Czornyj
- Kontakt:
Re: NEC PA322UHD - Maximus Decimus Meridius!!!
A co z tym W-LEDem? Sąsiedzi też go mają. Pomyłka czy jakiś magiczny czerwono-zielony luminofor? Tylko wykres widma podświetlenia da rozstrzygnięcie.
- Czornyj
- Kontakt:
Taaa, jasne. Chyba, że to W-LED z kropkami kwantowymi:
- Czornyj
- Kontakt:
Mały update - cena 12990 bruttoNocnyJastrzab pisze:Ok. 15 000 brutto (+/-) Dostępność niebawem..
Startuję jutro w mały rejs Londyn-Lizbona-Madera-Berlin, ale jak wrócę sprawdzę co tam siedzi - wystarczy pomierzyć kontrast na D65 i D50, przy GBr LED ze sterowaniem 2D nie powinno być większych różnicmax pisze:Wygląda jak GB-r LED.
- NocnyJastrzab
Oczywiście wcześniej szacowałem, teraz można potwierdzić. Dostępność po 16 grudnia.Czornyj pisze:Mały update - cena 12990 bruttoNocnyJastrzab pisze:Ok. 15 000 brutto (+/-) Dostępność niebawem..
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
Pierwsza dostawa PA322UHD już w Polsce. Także jeśli ktoś chce sobie prezent zrobić na Święta to znajdzie go u profesjonalnych partnerów handlowych
- plevka
Pytanie, czy OSX umożliwia wyświetlanie obrazu na odpowiedniku rozdzielczości ok. 3000 px w poziomie? Pytanie drugie - jeśli umożliwia, to czy skalowanie nie utrudnia pracy w sensie zbyt widocznego rozmycia elementów (bo w końcu mamy ok. 140 ppi a nie ponad 200 jak np. w MBP retina czy iMac 5K)?
Tak z ciekawości, po podłączeniu do maca, jakie masz rozdzielczości pośrednie? Pytam, ponieważ bardzo odpowiada mi wielkość interfejsu systemowego przy ok. 110 ppi, tj. 2560x1440 px na 27". Widziałem na żywo 32" UHD i dla mnie interfejs systemu/programów bez skalowania jest już za mały - oczy się męczą, jeśli mam patrzeć na tego kolosa z 50-60 cm.Czornyj pisze: Jak wielokrotnie wspominałem - mam wzrok godny snajpera, pracując blisko monitora jest mi tak b. wygodnie Być może przydało by się lekkie przeskalowanie wielkości elementów, ale nawet tak jak jest nie jest źle.
Pytanie, czy OSX umożliwia wyświetlanie obrazu na odpowiedniku rozdzielczości ok. 3000 px w poziomie? Pytanie drugie - jeśli umożliwia, to czy skalowanie nie utrudnia pracy w sensie zbyt widocznego rozmycia elementów (bo w końcu mamy ok. 140 ppi a nie ponad 200 jak np. w MBP retina czy iMac 5K)?
Marek Plewczyński
- Czornyj
- Kontakt:
pracowałem na natywnej, niestety brak jeszcze trybów HiDPI dla UHD w OSX
Tego typu serwisy zawsze piszą tego typu bzdury:
Użytkownicy mogą też liczyć na taki sam obraz niezależnie od kąta patrzenia.
W komentarzach można przeczytać, że to okienko w daszku jest dla kota, a Ty się takich szczegółów czepiasz.
Czornyj pisze:
Po części jest to prawda, bo ten model ma "system kątowej anty cieknącej czerni". Na pewno jest lepiej niż we wszystkich innych bez OCF'a.GrzesiekR pisze:Tego typu serwisy zawsze piszą tego typu bzdury:Użytkownicy mogą też liczyć na taki sam obraz niezależnie od kąta patrzenia.
- Tom01
- Kontakt:
Przełom. OCF w NECu. Tylko czekać kiedy okaże się to świetnym wynalazkiem....raptor88 pisze:Po części jest to prawda, bo ten model ma "system kątowej anty cieknącej czerni". Na pewno jest lepiej niż we wszystkich innych bez OCF'a.
PS. Wiem, złośliwy jestem.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
A co ma czerń do obrazu Tak się składa, że OCF najprawdopodobniej przyspiesza zmianę temperatury barwowej w funkcji kąta patrzenia. A i bez tego i tak w żadnym LCD nie ma mowy o tym samym obrazie pod każdym kątem.raptor88 pisze:Po części jest to prawda, bo ten model ma "system kątowej anty cieknącej czerni". Na pewno jest lepiej niż we wszystkich innych bez OCF'a.GrzesiekR pisze:Tego typu serwisy zawsze piszą tego typu bzdury:Użytkownicy mogą też liczyć na taki sam obraz niezależnie od kąta patrzenia.
W OLEDzie z OCF zmienia się kolor bieli pod kątem. Nie powiem jednak, aby mi to zbytnio przeszkadzało. Podobnie jak i srebrzenie LCD.GrzesiekR pisze:A co ma czerń do obrazu Tak się składa, że OCF najprawdopodobniej przyspiesza zmianę temperatury barwowej w funkcji kąta patrzenia. A i bez tego i tak w żadnym LCD nie ma mowy o tym samym obrazie pod każdym kątem.
- Czornyj
- Kontakt:
...nie wspominając o żenującym poziomie jakości montażu tego usrojstwa:
PA322UHD to całkiem inna bajka:
Pewnie, że nie ma mowy. W przypadku CX271 OCF nie przyspiesza zmiany temperatury barwowej w funkcji kąta "najprawdopodobniej", tylko ewidentnie:GrzesiekR pisze:A co ma czerń do obrazu Tak się składa, że OCF najprawdopodobniej przyspiesza zmianę temperatury barwowej w funkcji kąta patrzenia. A i bez tego i tak w żadnym LCD nie ma mowy o tym samym obrazie pod każdym kątem.
...nie wspominając o żenującym poziomie jakości montażu tego usrojstwa:
PA322UHD to całkiem inna bajka:
OK, tylko tu pokazujesz czerń. Mi chodziło o jaśniejsze tonyCzornyj pisze:Pewnie, że nie ma mowy. W przypadku CX271 OCF nie przyspiesza zmiany temperatury barwowej w funkcji kąta "najprawdopodobniej", tylko ewidentnie:GrzesiekR pisze:A co ma czerń do obrazu Tak się składa, że OCF najprawdopodobniej przyspiesza zmianę temperatury barwowej w funkcji kąta patrzenia. A i bez tego i tak w żadnym LCD nie ma mowy o tym samym obrazie pod każdym kątem.
(...)
- Czornyj
- Kontakt:
Na jaśniejszych tonach tak samo jest pytaGrzesiekR pisze:OK, tylko tu pokazujesz czerń. Mi chodziło o jaśniejsze tony
Co to za monitor na tym drugim zdjęciu? To CX271 tak wycieka?