A color munki się nie nada? Bo możliwe ze sam rade pożyczyć. A co do mojej monitora to mogę coś z nim zrobić czy zostawić tak jak jest?
Wysyłane z mojego HTC One_M8 za pomocą Tapatalk 2
Nec p221w- kilka pytań
- Tom01
- Kontakt:
Ma Pan monitor o dużej dynamice i szerokogamutowy. Mało który czujnik z tanich da mu radę. I1 Display Pro lub inny odpowiedni da się wypożyczyć bez problemu, tylko koszty będą znaczne. Czas wysyłki do UK i z powrotem. Lepiej wyjdzie kupić.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Pantone Huey Pro a ten da rade?
- Tom01
- Kontakt:
NIE, NIE DA RADY!
Kurde, przecież mówię wyraźnie: Najtańszy który podoła kalibracji Pana sprzętu to X-Rite I1 Display Pro. Jak Pan chce wydać pieniądze i mieć taki sam efekt jak ma, to może Pan kupić cokolwiek.
Kurde, przecież mówię wyraźnie: Najtańszy który podoła kalibracji Pana sprzętu to X-Rite I1 Display Pro. Jak Pan chce wydać pieniądze i mieć taki sam efekt jak ma, to może Pan kupić cokolwiek.
Tom01
monitory.mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
- Czornyj
- Kontakt:
Przepraszam za brak wcześniejszego odzewu, ale byłem na wyjeździe szkoleniowym z ograniczonym dostępem do internetu i mnóstwem zajęć.
Jaka wersja SpectraView Profilera/basICColor Profilera została użyta do stworzenia wzmiankowanej kalibracji?
Której wersji próbowałeś użyć by wczytać korektę linearyzacyjną z profilu do LUT monitora?
Czy ew. masz dostęp do komputera z wcześniejszym systemem (Windows 7, Vista itp)?
Jaka wersja SpectraView Profilera/basICColor Profilera została użyta do stworzenia wzmiankowanej kalibracji?
Której wersji próbowałeś użyć by wczytać korektę linearyzacyjną z profilu do LUT monitora?
Czy ew. masz dostęp do komputera z wcześniejszym systemem (Windows 7, Vista itp)?
Nie ma sprawy fajnie ze Pan sie odezwał w ogóle co oprogramowania to od Pana dostałem w instrukcji link do pobrania SpectraView Profiler 425, lecz w momencie w którym go otrzymałem uzywałem laptopa z d-sub. Wiem ze kalibracja byla robiona na dvi i dlatego chce ją wgrać. Obecnie gdy uzywam SpectraView Profiler 5 (monitor podpiety pod DIVI - windows 8.1 pro) wyskakuje bład "error 43 occured! Hardware comunication with the monitor failed- please use optional USB connection!". Mam dostęp do mojego laptopa z win 7, jedynie ze złączem d-sub.
- Czornyj
- Kontakt:
Proszę się upewnić, że zainstalowana jest najnowsza wersja 5.4.0. Jeśli nadal nie będzie komunikacji, proszę spróbować ze starszą 4.2.5.
Jeśli i to nie pomoże, podejrzenie pada na sterowniki karty - problem z komunikacją DDC/CI. Proponuję pobrać i zainstalować najnowsze sterowniki ze strony producenta, jeśli na najnowszych nie będzie działać, to odinstalować i sprawdzić na starszych. Jeśli wszelkie metody zawiodą, proponuję spróbować wgrać kalibrację na innym komputerze z innym systemem/kartą graficzną.
Jeśli i to nie pomoże, podejrzenie pada na sterowniki karty - problem z komunikacją DDC/CI. Proponuję pobrać i zainstalować najnowsze sterowniki ze strony producenta, jeśli na najnowszych nie będzie działać, to odinstalować i sprawdzić na starszych. Jeśli wszelkie metody zawiodą, proponuję spróbować wgrać kalibrację na innym komputerze z innym systemem/kartą graficzną.
Wieczorem sie pobawie i napisze co i jak
- Czornyj
- Kontakt:
Powodzenia - teoretycznie upgrade do 5.4.0 powinien pomóc, jest to właśnie rewizja związana ze wsparciem systemów W8.1 i OSX 10.10
A tak sobie myślę może problemem jest uzywanie zlacza divi zamiast hdmi od karty graficznej?
Ale wiocha.bialybst pisze:Wysyłane z mojego HTC One_M8 za pomocą Tapatalk 2
Podpis z aplikacji ktorej uzywam? Nabijaczu postow
Wgranie najnowszych sterowników od karty graficznej nie pomogło. Probowałem wczytać profil wersja 5.4.0 jaki 4.2.5 i nic nadal wyskakuje error 43. Poniżej wklejam printscreeny z SV
Wróć do „Kalibracja monitorów”