Zdaj się na siebie ,jeżeli tu piszesz,to znaczy,że wiesz o co chodzi...to naprawdę jest ciężko doradzić,najlepiej zobaczyć to, sam chcesz zobaczyć i chcesz wydać na monitor..wtedy mało kasy wydasz...staraj zobaczyć się Sam ...Tom01 potrafi Ci podać tyle rozwiazań ,że sam bym tego nie ogarnął ja bym brał 24 cale albo 27 boję się ,że popełnię interpunkcję...ale ciągle się staram to poprawićgacus35 pisze:Mój monitor to Eizo EV2336:
Na pierwszym obrazku nie widzę żadnego migotania itp w całym zakresie regulacji jasności.
Na drugim migocze w całym zakresie regulacji jasności.
Poprawna polszczyzna
-
cz
Ostatnio zmieniony 06 lutego 2015, 20:38 - pt przez czuk, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Lista polecanych monitorów do projektowania
Dlaczego na CX241 widzę migotanie na drugim obrazie stale?
Zakładam, że treść merytorycznie jest prawidłowa. Zakładam, bo niestety niewiele zrozumiałem.
Beznadziejnie Ci to idzie. Stylistyka równie fatalnie.czuk pisze:boję się ,że popełnię interpunkcję...ale ciągle się staram to poprawić
Zakładam, że treść merytorycznie jest prawidłowa. Zakładam, bo niestety niewiele zrozumiałem.
-
cz
No to jeszcze raz...Nec EA 24 ,lub Nec EA 27.....Eizo EV24,lub Eizo EV27 .. ale to już mój szczyt możliwości...pozdro , co wszyszczy byliście na polonistycie wszystkim Wam wojnę wydam
- Czornyj
- Kontakt:
Nie jestem ortograficznym nazistą, ale strasznie cierpię kiedy ktoś znęca się pastwi nad świętymi męczenniczkami - Gramatyką, Ortografią, Stylistyką oraz Interpunkcją, więc okazanie litości wobec tych nieszczęsnych niewiast przyjmę z ulgą i wdzięcznością
Epizodycznie, ale tzw. "Gołębnik" (Instytut Filologii Polskiej przy ul. Gołębiej) szacownej Almae Matris jest mi nieobcyczuk pisze: co wszyszczy byliście na polonistycie wszystkim
Nie jestem ortograficznym nazistą, ale strasznie cierpię kiedy ktoś znęca się pastwi nad świętymi męczenniczkami - Gramatyką, Ortografią, Stylistyką oraz Interpunkcją, więc okazanie litości wobec tych nieszczęsnych niewiast przyjmę z ulgą i wdzięcznością
-
cz
Pozdrawiam CIĘ serdecznie ,oby tylko takie problemy istniały..
-
cz
Nigdy się nie poddam ,ale muszę wykupić kartę wędkarską,na 2015..sezon idzie..Tom01 to już koniec..gadania pozdromax pisze:Beznadziejnie Ci to idzie. Stylistyka równie fatalnie.czuk pisze:boję się ,że popełnię interpunkcję...ale ciągle się staram to poprawić
Ja bym jeszcze oszczędził Ich koleżankę z podwórka Składnię.Czornyj pisze:Gramatyką, Ortografią, Stylistyką oraz Interpunkcją
Ogólnie rzecz biorąc wytrwałość jest zaletą. Ale w tym przypadku? No nie wiem.czuk pisze:Nigdy się nie poddam
-
cz
A wiesz dlaczego nie wiesz, jak mawiał SOFRONOW, bo mądry zrozumie w dwa słowa a głupiemu i poematu mało..bez urazy
Ostatnio zmieniony 07 lutego 2015, 11:43 - sob przez czuk, łącznie zmieniany 2 razy.
Oooo. Ale mi dał!
Gdyby nie te dwie kropki na końcu zdania, to bym pomyślał, że poprosiłeś mamę o pomoc. Zdanie zbudowane, że palce lizać, a riposta celna, nie powiem.
Gdyby nie te dwie kropki na końcu zdania, to bym pomyślał, że poprosiłeś mamę o pomoc. Zdanie zbudowane, że palce lizać, a riposta celna, nie powiem.
-
cz
Jest już wydane na Ciebie zlecenie już jadą po Ciebie
-
cz
Za póżno na myślenie, wszystkie pod ścianę...z kropkami tyż... Tom01 przepraszammax pisze:Oooo. Ale mi dał!
Gdyby nie te dwie kropki na końcu zdania
- Juriko
Pani od polskiego w podstawówce mówiła, że też nie od "więc". Chodzi o to, że bez studiów polonistycznych można było też posiąść pewną wiedzę na ten temat.
Dzisiaj to dostaję palpitacji jak widzę takie kwiatki jak "napewno", "na prawdę", "z tąd", "z tamtąd". Najlepsze to to, że w przypadku zwrócenia dyskretnej uwagi przez pw, delikwent jeszcze się spiera, że pisze prawidłowo bo przecież w internecie wszyscy tak piszą.
Dzisiaj to dostaję palpitacji jak widzę takie kwiatki jak "napewno", "na prawdę", "z tąd", "z tamtąd". Najlepsze to to, że w przypadku zwrócenia dyskretnej uwagi przez pw, delikwent jeszcze się spiera, że pisze prawidłowo bo przecież w internecie wszyscy tak piszą.
Pozdrawiam, Jurek
-
cz
To ja tu jestem autorytetem od j. polskiego i interpunkcji i zlecenie w każdej chwili może być na Ciebie wydanealbi87 pisze: Nie rozpoczynamy zdań od "ale".
Dobrze, że poruszyliście ten temat. Ludzie chyba w coraz mniejszym stopniu zwracają uwagę na pisownię, przede wszystkim w Internecie. Ja jestem wyczulona na tle stosowania polskich znaków. Nie zapomnę też pewnej wypowiedzi odnośnie pisania SMS-ów bez polskich znaków "Jest różnica między robieniem łaski, a laski"