NEC PA322UHD - Maximus Decimus Meridius!!!
Moderator: Informator
-
cz
Re: NEC PA322UHD - Maximus Decimus Meridius!!!
Nec miałby cieńszą ramkę w okół matrycy .W mm mierząc.Oko mam
- NocnyJastrzab
POza tym jest naklejka na czujniku autokorekcyjnym ;p
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
- Czornyj
- Kontakt:
Niestety, unikalną matrycę na specjalne zamówienie mimo wszystko wytwarzają koreańskie małpy
Tak, to (prawie)wszechmogący CX271 we własnej obudowie. Arcydzieło dżapańskiej myśli technologicznej, produkowany z pietyzmem w Kraju Kwitnącej Wiśni z najszlachetniejszych tworzyw, z platynową płytą główną, najbardziej zaawansowanym zasilaczem wszechświata rokrocznie zdobywającym tytuł "AC Adapter of The Year", funkcją ratowania zagrożonych gatunków, amazońskich lasów i przeprowadzania staruszek przez jezdnię.Breathless pisze:Co to za monitor na tym drugim zdjęciu? To CX271 tak wycieka?
Niestety, unikalną matrycę na specjalne zamówienie mimo wszystko wytwarzają koreańskie małpy
-
cz
Najszlachetniejszy Czornyj ,dlaczego jesteś tak bezlitosny dla tego Eizo.
-
cz
Chciałem zdradzić NEC ,ale mój nowy monitor to też będzie NEC.
Nie no to jest niemożliwe. Jestem w szoku, może to jakiś wadliwy model?Czornyj pisze:Tak, to (prawie)wszechmogący CX271 we własnej obudowie. Arcydzieło dżapańskiej myśli technologicznej, produkowany z pietyzmem w Kraju Kwitnącej Wiśni z najszlachetniejszych tworzyw, z platynową płytą główną, najbardziej zaawansowanym zasilaczem wszechświata rokrocznie zdobywającym tytuł "AC Adapter of The Year", funkcją ratowania zagrożonych gatunków, amazońskich lasów i przeprowadzania staruszek przez jezdnię.Breathless pisze:Co to za monitor na tym drugim zdjęciu? To CX271 tak wycieka?
-
cz
- Tom01
- Kontakt:
Ja też:czuk pisze:Czornyj specjalne wybrał taki egzemplarz.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Jak się uprzeć, to w żadnym wyświetlaczu nie będzie tego samego obrazu pod każdym kątem. A czerń do obrazu, hmm, chyba czarny też bierze udział w jego tworzeniu.GrzesiekR pisze: A co ma czerń do obrazu Tak się składa, że OCF najprawdopodobniej przyspiesza zmianę temperatury barwowej w funkcji kąta patrzenia. A i bez tego i tak w żadnym LCD nie ma mowy o tym samym obrazie pod każdym kątem.
Z grzeczności nie zaprzeczę.Tom01 pisze:Przełom. OCF w NECu. Tylko czekać kiedy okaże się to świetnym wynalazkiem....raptor88 pisze:Po części jest to prawda, bo ten model ma "system kątowej anty cieknącej czerni". Na pewno jest lepiej niż we wszystkich innych bez OCF'a.
PS. Wiem, złośliwy jestem.
- Czornyj
- Kontakt:
Nieeee no - faktycznie re-we-la-sją!Tom01 pisze:Ja też:
- Tom01
- Kontakt:
"PA322UHD to całkiem inna bajka:" No przecie...
Tom01
monitory.mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
- Czornyj
- Kontakt:
Nie bardzo wiem co ma pokazać porównanie pod kątem (chyba to, że PA322UHD mniej cieknie pod kątem niż CX271 na wprost), ale proszszsz bardz (litościwie dla CX271 jest to kąt znacznie mniejszy)
- Tom01
- Kontakt:
Nie no, bardzo fajnie. Udowodnił Pan, że monitor prawie 3X droższy jest trochę równiejszy. A i to różnicę widać dopiero na zdjęciach przewalonych +5EV. Swoją drogą, dziwne by było, gdyby tak nie było. Dyć to flagowy model.Czornyj pisze:Nie bardzo wiem co ma pokazać porównanie pod kątem (chyba to, że PA322UHD mniej cieknie pod kątem niż CX271 na wprost)
Tom01
monitory.mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
- Czornyj
- Kontakt:
Udowodniłem, że tego typu dyskusje to czysta farsa i można w nich udowodnić to, co się chce udowodnić.
Zdjęcia zrobiłem dawno temu i nawet przez myśl mi nie przeszło by je publikować, bo (poza zamieszaniem) niewiele wnoszą, powoli jednak tracę cierpliwość wobec faktu, że maksymą tego forum staje się "...nie ma tu zwyczaju wychwalania wszystkiego pod niebiosa za wyjątkiem EIZO."
PA322UHD jest 2,3x droższy od CX271Tom01 pisze:Nie no, bardzo fajnie. Udowodnił Pan, że monitor prawie 3X droższy jest trochę równiejszy. A i to na zdjęciach przewalonych +5EV. Swoją drogą, dziwne by było, gdyby tak nie było. Dyć to flagowy model.
Udowodniłem, że tego typu dyskusje to czysta farsa i można w nich udowodnić to, co się chce udowodnić.
Zdjęcia zrobiłem dawno temu i nawet przez myśl mi nie przeszło by je publikować, bo (poza zamieszaniem) niewiele wnoszą, powoli jednak tracę cierpliwość wobec faktu, że maksymą tego forum staje się "...nie ma tu zwyczaju wychwalania wszystkiego pod niebiosa za wyjątkiem EIZO."
- Juriko
Przy ostrym starciu obie strony obnażają słabsze strony obu marek, w sumie dla czytelnika duża korzyść. Fakt, że można by to uczynić również bez straty tak dużej energii z Waszej strony.
ps. Ale żeby w wolny świecie wolnej konkurencji były tylko dwie marki warte uwagi, to faktycznie mamy kryzys światowy na dużą skalę.
ps. Ale żeby w wolny świecie wolnej konkurencji były tylko dwie marki warte uwagi, to faktycznie mamy kryzys światowy na dużą skalę.
Pozdrawiam, Jurek
Tu to się dopiero działo: http://mva.pl/viewtopic.php?f=4&t=1411&start=0
We współczesnym świecie jest to jedyna droga do osiągnięcia jako takiego obiektywnego poglądu.
We współczesnym świecie jest to jedyna droga do osiągnięcia jako takiego obiektywnego poglądu.
- Juriko
Jednego tylko elementu sporu nie rozumiem:
Czytałem, jestem na bieżąco.max pisze:Tu to się dopiero działo: http://mva.pl/viewtopic.php?f=4&t=1411&start=0
Jednego tylko elementu sporu nie rozumiem:
Przecież obie marki zarówno Eizo jak i NEC, to japońskie firmy. A to gdzie akurat umiejscowiona jest fabryka ma raczej małe znaczenie w dzisiejszym świecie. W jednym i drugim przypadku mamy do czynienia, cytując Czornyja z "dżapańską myślą technologiczną".Czornyj pisze:Arcydzieło dżapańskiej myśli technologicznej
Pozdrawiam, Jurek
Ooo, jak widać nie jesteś na bierząco z miejscową popularyzacją wiedzy.
- Tom01
- Kontakt:
Jeśli miejsce produkcji nie ma znaczenia to dlaczego w foto szuka się wersji obiektywów produkowanych w Japonii a nie np w Malezji?
Tom01
monitory.mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
- Juriko
Ja jestem w stanie zrozumieć jak z pietyzmem opowiadasz o jakości wykonania, sam też lubię jak urządzenie jest wykonane z dużą dbałością i przemyślane od początku do końca do najdrobniejszych szczegółów. Ale, nad Eizo i Nec'kiem myślą Japończycy, a nadzór (japoński) zadba z pewnością, żeby małe rączki czy to japońskie czy chińskie czy malezyjskie zmontowały to właściwie.
Nerwica natręctw?Tom01 pisze:Jeśli miejsce produkcji nie ma znaczenia to dlaczego w foto szuka się wersji obiektywów produkowanych w Japonii a nie np w Malezji?
Ja jestem w stanie zrozumieć jak z pietyzmem opowiadasz o jakości wykonania, sam też lubię jak urządzenie jest wykonane z dużą dbałością i przemyślane od początku do końca do najdrobniejszych szczegółów. Ale, nad Eizo i Nec'kiem myślą Japończycy, a nadzór (japoński) zadba z pewnością, żeby małe rączki czy to japońskie czy chińskie czy malezyjskie zmontowały to właściwie.
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2015, 18:25 - ndz przez Juriko, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam, Jurek