Witam,
Mam problem z OSX Yosemite i współpracą Spectraview II + i1Photo Pro 2. Od kilku dni przesiadam się z PC (Win7) na MAC (Yosemite) i wiele rzeczy jeszcze nie wiem, ale u mnie występuje problem z kalibracją monitora NEC SV 272 Ref. polegający na tym, że podczas procesu kalibracji, odczytuje mi jakieś z kosmosu wzięte wartości jasności monitora (obrazek). To samo potem przy weryfikacji odchyłek, paski są kosmicznie duże.
To samo robię na PC i nie ma problemu, wszystkie wartości podczas i po kalibracji są idealne.
Mac to MacBook Pro 15 Iris Pro, monitor podłączony przez Thunderbolt Dock Elgato kablem Display Port, i1Photo Pro 2 podłączony przez USB do Maka.
Na PC działa idealnie, też monitor podłączam na Display Port przez stację dokującą, a kalibrator przez USB do komputera. W PC działa, w MAC nie
W obu przypadkach wersja SV II to 1.18. Próbowałem na maku 1.20 ale to samo.
Czy ktoś może podać trop, co jest grane?
Spectraview II, i1 photo pro 2, OSX, źle odczytuje jasność
- plevka
Spectraview II, i1 photo pro 2, OSX, źle odczytuje jasność
- Załączniki
-
- svII-1.jpg (200.11 KiB) Przejrzano 956 razy
-
- svII-2.jpg (94.12 KiB) Przejrzano 956 razy
Marek Plewczyński
- Czornyj
- Kontakt:
Re: Spectraview II, i1 photo pro 2, OSX, źle odczytuje jasno
Po pierwsze upewnij się, że masz najnowsze XRD:
http://www.xrite.com/x-rite-device-services-xrd/support
Po drugie podepnij monitor po USB i dla pewności bezpośrednio do TB w rMBP, nie przez stację.
http://www.xrite.com/x-rite-device-services-xrd/support
Po drugie podepnij monitor po USB i dla pewności bezpośrednio do TB w rMBP, nie przez stację.
- plevka
Dzięki, spróbuję.
Dam znać, czy działa.
Dam znać, czy działa.
Marek Plewczyński
- plevka
Po bezpośrednim podłączeniu do rMBP z ominięciem Thunderbolt dock działa. Dziękuję bardzo za pomoc.Czornyj pisze:Po drugie podepnij monitor po USB i dla pewności bezpośrednio do TB w rMBP, nie przez stację.
Marek Plewczyński
Wróć do „Kalibracja monitorów”