Dzień dobry.
Posiadam ww monitor, nie mam do niego żadnej instrukcji, a moje pytanie dotyczy gniazd USB w tym monitorze.
Czy nośniki USB np. pendrive, muszą być odpowiednio sformatowane?, podpinałem różne i nic się nie dzieje, tak jakby były nie czynne.
Teraz nie wiem czy są sprawne, czy nie, stąd moje pytanie.
Dziękuję, pozdrawiam, Paul
NEC EA244WMi - Gniazda USB
Nie muszą. Musisz tylko podłączyć monitor z komputerem za pomocą kabla usb i powinno działać.
No właśnie, u mnie to nie działa. Podpinalem pendraw, podpinalem zewnętrzny HDD, podpiąłem popcorna i nic.
Co prawda nie łączyłem jeszcze kompa z monitorem przez usb, spróbuję.
Co prawda nie łączyłem jeszcze kompa z monitorem przez usb, spróbuję.
To co? Założyłeś, że monitor łączy się z komputerem telepatycznie?Chacal pisze:Co prawda nie łączyłem jeszcze kompa z monitorem przez usb, spróbuję.
Żebyśmy się dobrze rozumieli, ja myślałem, że wpinając w USB np. pendraive z filmem będę mógł go odtworzyć na monitorze, tak jak to się odbywa na TV. I nie potrzebuję do tego komputera.max pisze: To co? Założyłeś, że monitor łączy się z komputerem telepatycznie?
Chacal, w monitorach port usb służy tylko za HUB, czyli po prostu przedłużenie albo rozgałęzienie zwykłego usb z komputera, aby było wygodniej podpinać urządzenia.
Monitory komputerowe nie są urządzeniami tak niezależnymi, tak smart jak współczesne TV. Z założenia są przeznaczone do używania z komputerem, który umie odtwarzać wszelkie multimedia, więc nie implementuje się w nich ich swoich "komputerów" do odtwarzania multimediów itp. Bardziej zaawansowane monitory mają oczywiście dość złożoną elektornikę, ale służącą tylko do kontroli nad wyświetlanym obrazem.
- Juriko
Można ewentualnie podłączyć pod HDMI jakiegoś Smart TV Dongle na Androidzie który będzie robił jako odtwarzacz multimedialny.
Pozdrawiam, Jurek
Wróć do „Dział wsparcia technicznego”