Witam,
kilka dni temu pojawił mi sie komunikat, że są problemy ze sterownikami do monitora j.w. Mimo zignorowania wszystko było OK.
Niestety dzisiaj znów pojawił sie komunikat o sterach i monitor nie jest widziany przez kompa ;(
Proszę o informację skąd mogę pobrać sterowniki do mojego monitora bo ze strony EIZOGLOBAL nic nie działa ;((jak by co mam WIn 7, karta NVIDIA GeForce GT 430)
Z góry dziękuję!
EIZO FlexScan SX2262W sterowniki
Hmm,
Monitor nie potrzebuje żadnych dedykowanych sterowników. Działa w Windows jako Monitor PnP, jest rozpoznawany automatycznie i nic nie trzeba robić. Wskazanie sterowanika producenta monitora aby używał jego zamiast domyślnego praktycznie nic nie zmienia. Proponowałbym po prostu ustawić na domyślny Windows, jeśli jest inny.
Monitor nie potrzebuje żadnych dedykowanych sterowników. Działa w Windows jako Monitor PnP, jest rozpoznawany automatycznie i nic nie trzeba robić. Wskazanie sterowanika producenta monitora aby używał jego zamiast domyślnego praktycznie nic nie zmienia. Proponowałbym po prostu ustawić na domyślny Windows, jeśli jest inny.
Dzięki za zainteresowanie,
niby jest tak jak piszesz, nawet w panelu sterowania jest ikonka do wyboru tego monitora (podobnie jak drugiego, który podłączyłem - choć ten po analogu).
Ale nic sie nie wyświetla na ekranie. No i był ten dziwny komunikat ;(
Dodam, że pojawia się dźwięk w windowsie kiedy wyciągam lub wtykam przewód.
No i co tu zrobić?
niby jest tak jak piszesz, nawet w panelu sterowania jest ikonka do wyboru tego monitora (podobnie jak drugiego, który podłączyłem - choć ten po analogu).
Ale nic sie nie wyświetla na ekranie. No i był ten dziwny komunikat ;(
Dodam, że pojawia się dźwięk w windowsie kiedy wyciągam lub wtykam przewód.
No i co tu zrobić?
Fiu fiu
- Tom01
- Kontakt:
Brak obrazu nie ma nic wspólnego ze "sterownikami" do monitora. W ogóle nie ma czegoś takiego jak sterownik do monitora.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions