Poczekaj na Eizo CS270, który się ciekawie zapowiada i może matryca będzie też znośna, jak w CS240.
Proszę pamiętać, że na tym monitorze mniejsze defekty dużo bardziej rzucają się w oczy niż na "zwykłym" IPS-ie. Na "zwykłym" wszystkie cztery narożniki świecą 20x mocniej i uważa się to za normalne a na CX jakiekolwiek rozświetlenie powoduje niezdrowe emocje.lapsio pisze:Czytam ten watek o 241 I troche mi sie plakac chce jak widze te wszystkie zdjecia ze swiecaca czernia albo nierownym podswietleniem.
Jest to unikatowa konstrukcja która nie ma konkurencji na rynku. Sam Pan musi zadecydować czy jest wart. Najlepiej byłoby wypożyczyć i przetestować w swoim świetle. W razie czego mogę w tym pomóc.lapsio pisze:Zaczynam sie nawet powoli zastanawiac czy w ogole ten monitor jest wart takiej ceny...
To nie jest żadna złośliwość, tylko stwierdzenie faktu, że NAJPRAWDOPODOBNIEJ ma Pan rozregulowany cały tor. Wynika to z Pana wypowiedzi, wzmiance o kalibracji w labie czy zaledwie "korektach" monitora HP. Każdy kto cokolwiek ma pojęcie o pracy z kolorem i zna Pana monitor, widzi doskonale, że są tu na 99% są błędy metodologiczne i nie do końca realny obraz sytuacji. Sporo mówi też Pana stwierdzenie o tym, że nie widzi Pan wad HP w kontekście np pierwszego zdjęcia na Pana stronie głównej. Nie widzi Pan zielonej ręki Pani Młodej, wypalonych czerwonych płatków i koloru trawy jak kamizelki odblaskowej służb drogowych?1979 pisze:Złośliwości i osobiste wycieczki, to takie polskie" ma Pan konkretnie rozregulowany tor pracy"
Bo to jest "mega monitor" o jakości obrazu i możliwościach niedostępnych w pozostałym sprzęcie jaki Pan wymienił. Trudno w krótkich postach i zdalnie, precyzyjnie zdiagnozować sytuację i wdrożyć program naprawczy, choćby z tego względu, że Pana wypowiedź do tego nie zachęca. Jest Pan zawiedziony, rozumiem, zdarza się, ale to nie jest wina Pana nowego nabytku. Widziałem już przypadek, kiedy człowiek stojąc przed dwoma monitorami, za 1,1 tys zł i za 15 tys zł, różnicę określił jako "subtelną". Faktycznie, ostatni punkt był nieco szyderczy, ale rzeczywiście są tacy ludzie i kto wie, czy nie są w lepszej sytuacji niż reszta, która owe różnice widzi jak na dłoni. Kolejna sprawa w prawidłowej kalibracji i przeszkoleniu Pana jak z tego korzystać. Choćby Pana zarzut "większość co napisano, jest nie na temat albo mija się z prawdą", świadczy o tym, że nieprawidłowo wykorzystuje Pan dostępne narzędzia lub ich po prostu nie zna.1979 pisze:Nie jestem osobą, która po wydaniu tyś. będzie szła w zaparte że to mega monitor i dopiero teraz zobaczyłem tą wielką różnicę. Bo to bzdura.
Przeczytałem ten wątek i pomyślałem, że rady jednego z profesjonalnych fotografów mogą być dla Pana interesującym uzupełnieniem tej dyskusji, dlatego pozwalam sobie dołączyć poniżej link:1979 pisze:Bardzo sie ciesze ze odwiedzil Pan moja dtrone, mimo ze jej nie podalem. Mam nadzieje ze rozwialo to Pana watpliwosci iz nie jestem handlowcem Neca
Jestem technicznym ignorantem i wychpdze z zalozenia ze przeczytanie insttukcji powinno wystarczyc.
Bardzo chetnie skorzystam z platnej pomovy w ogarnieciu tego. Jezeli moze Pan mi w tym pomoc w Warszawie to chetnie skorzystam. Dane kontaktowe sa na mojej stronie. PozdrawiamPrzepraszam za literowki pisze z telefonu.
Wróć do „Krótkie recenzje monitorów”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość