Witam.
Mam trzy pytania. Na wstępie dodaję że jestem laikiem jeżeli chodzi o techniczne rzeczy dotyczące monitorów Jestem grafikiem i mam zamiar zakupić monitor do (max) 2.500 pln. 24 ewentualnie 23 cale. Grafika głównie projektowanie, wektory, ilustracje, obróbka zdjęć również ale raczej rzadziej. Przeczesałem różne fora, strony, gazety itp. i jedyne co udało mi się znaleźć dobrego w tej cenie to Eizo CS230+ColorNavigator.
1. Czy poza cs230 jest na rynku coś równie dobrego w tej klasie i cenie co ten eizo cs230?
2. Jeżeli zdecyduję się na tego eizo to czy zna ktoś jakiś dobry sklep w Warszawie gdzie można zakupić ten monitor. Pytam bo znajomy zakupił ten model w jednym sklepie (nie powiem gdzie) i były na nim "plamy" na matrycy. Przetarcia na tej warstwie matowej które na pewno nie były "oryginalne", a właściciel sklepu nie chciał go reklamować bo stwierdził że to z winy użytkowania. Dlatego pytam żeby nie było podobnych niespodzianek?
3. Czy zna ktoś kogoś kto robi kalibrację w Warszawie powyższego modelu, ewentualnie link lub kontakt.
Z góry Dzięki za wyrozumiałość i pomoc
Pozdrawiam.
EIZO CS230 lub coś równie dobrego...
- Tom01
- Kontakt:
Ad1. CS230 nie ma obecnie konkurencji w klasie do 3 tys zł.
Ad2. W Warszawie może Pan monitor odebrać wprost z przedstawicielstwa EIZO. Nie ma bardziej wiarygodnego źródła. Przy czym, EIZO nie prowadzi sprzedaży detalicznej, więc proszę mnie zagadnąć jeśli będzie Pan miał ochotę. Powiem co i jak załatwić.
Ad3. Oczywiście. Patrz stopka.
Ad2. W Warszawie może Pan monitor odebrać wprost z przedstawicielstwa EIZO. Nie ma bardziej wiarygodnego źródła. Przy czym, EIZO nie prowadzi sprzedaży detalicznej, więc proszę mnie zagadnąć jeśli będzie Pan miał ochotę. Powiem co i jak załatwić.
Ad3. Oczywiście. Patrz stopka.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Dziękuję za szybką odpowiedź A więc jednak pozostanę przy tym cs230.
Na pewno na dniach zagadnę w sprawię zakupu Możliwe że również w sprawie kalibracji ale to później.
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Na pewno na dniach zagadnę w sprawię zakupu Możliwe że również w sprawie kalibracji ale to później.
Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Wróć do „Dobór monitora, akcesoria, ustawienia”