Właśnie, to byłby świetny pomysł, ale być może za mało osób tak by chciało Uniwersalne są EV, a dla grafików wąski gamut to pewnie za mało.max pisze:Swoją drogą wydaje mi się nieco dziwne, że EIZO nie zmajstrowało jeszcze CS240 (patrz NEC P242) i CS270. Aż się prosi.
Czyżby za mała nisza rynkowa?
Monitor do obrobki zdjec / CS230 ?
Mz. CS2x0 to nie byłby sprzęt dla grafików (rastrowych/foto), ale raczej do wszelkiej maści biur projektowych, inżynierów, architektów, projektantów rzeczy wszelakich itp. Ale nie w Polsce oczywiście.GrzesiekR pisze:...Uniwersalne są EV, a dla grafików wąski gamut to pewnie za mało.
- Czornyj
- Kontakt:
Byłby dla grafików internetowych/video. Na szczęście P242W nic nie brakuje, szkoda tylko że nie ma P272W...
Z drugiej jeśli cena takowego P272W miałaby być średnią EA274WMi i PA272W to wyszłoby 4.000zł. Na tym pułapie cenowym prawdopodobnie zbyt dużo klientów wybrałoby lepszy model. Musiałby być więc po prostu zdecydowanie tańszy, aby odnieść sukces masowy. W każdym wariancie zysk byłby zapewne zbyt niski dla producenta. A i pewnie łatwiej i taniej produkować mniejszą liczbę modeli.
Myślę jednak, że 27"/2560x1440 się w tym roku upowszechni i wyprze dotychczasowe 23"/1920x1080, więc myślę, że jest jeszcze nadzieja...
Re: Monitor do obrobki zdjec / CS230 ?
Z jednej strony tak. Trochę czekałem, aż się pojawi.Czornyj pisze:...szkoda tylko że nie ma P272W...
Z drugiej jeśli cena takowego P272W miałaby być średnią EA274WMi i PA272W to wyszłoby 4.000zł. Na tym pułapie cenowym prawdopodobnie zbyt dużo klientów wybrałoby lepszy model. Musiałby być więc po prostu zdecydowanie tańszy, aby odnieść sukces masowy. W każdym wariancie zysk byłby zapewne zbyt niski dla producenta. A i pewnie łatwiej i taniej produkować mniejszą liczbę modeli.
Myślę jednak, że 27"/2560x1440 się w tym roku upowszechni i wyprze dotychczasowe 23"/1920x1080, więc myślę, że jest jeszcze nadzieja...
Witam, odkopuje wątek, poszukuje monitora do kolorów w miarę taniego, czy jest jakaś tańsza alternatywa dla - Nec 23'' P232W i Eizo 23" CS230? Czy te monitory to absolutne minimum dla grafika?
- Tom01
- Kontakt:
Nie ma. To najtańsze monitory do koloru na świecie.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions