Lista ewentualnych kandydatów :
NEC EA244WMi ~1500 zł
EIZO EV2436W ~1500 zł
EIZO EV2455 ~1850 zł
DELL U2413H ~1600 zł
HP Z24N ~1600 zł
Potrzebuję monitora głównie do CAD 2d i do projektowania wnętrz łazienek. Do tych zadań jak wiemy super odwzorowanie kolorów nie jest potrzebne.
Amatorsko też czasami poprawiam zdjęcia ( tu by się idealne kolory przydały ). Praktycznie nie gram anie nie oglądam na monitorze filmów.
Chciałbym żeby był w miarę równo podświetlony, fajanie by było gdyby był wstanie wyprodukować w miarę czerń (choć wiem że to może być nie w tej cenie ).
Koniecznie rozdzielczość 1920x1200
Co do NECa to obawiam się tego migotania o którym niektórzy piszą ( choć może zostało już wyeliminowane w nowych egzemplarzach ).
Eizo EV2455 - myślałem na początku że to idealny wybór ale po lekturze forum mam wątpliwości czy monitor nie jest porostu drogi...
Della wpisałem bo jest na liście polecanych na forum, choć myślałem że Forum dozwala tylko monitory NEC i Eizo
![Puszcza oko ;-)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
HP wymieniłem bo jakoś tak mi wpadł w oko, niestety nigdzie na necie nie można doszukać się szczegółowych informacji odnoście jego bebechów.
Proszę o doradzenie może czegoś innego w kwocie do 2000zł - więcej nie mogę dać bo mi świeżo upieczona żona łeb odstrzeli
![Boi się :?](./images/smilies/icon_e_confused.gif)
![Zawstydzony :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)