NEC PA272W - problem z połączeniem do Mini Mac
- NocnyJastrzab
Re: NEC PA272W - problem z połączeniem do Mini Mac
Gdzie i jak zakupiłeś monitor? Masz podbitą gwarancję? Mogę dać namiary na gościa z serwisu, ale podejrzewam, iż od razu sugerowałby wysyłkę do nich, bo zdalnie nic nie wywróżą.
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
- Bombee
Wszystko jest - monitor był kupiony w Cortlandzie.
- Voland
Na nowo stworzonym koncie gościa też się tak dzieje? Sprawdź czy możesz wymusić natywną rozdzielczość (np. SwitchResX http://www.madrau.com/srx_download/download.html).
Moim zdaniem monitor jest sprawny. Coś nie tak z połączeniem lub komputerem, ale nie wiem co.
- Bombee
Działa!
Podłączyłem go do iMaca i było to samo.
Zacząłem kombinować i szukać w necie jakiegoś Hard Reset. Znalazłem info o resecie w Menu zaawansowanym. Tam jest Factory Reset, ale nie jest równy Factory Reset z menu podstawowego.
Zrobiłem - ale na pierwszy rzut oka było bez zmian. Wszedłem w ustawienia monitorów w System Preferences i okazało się, że mogę zmieniać rozdzielczości!
Ufff...
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Temat do zamknięcia.
Podłączyłem go do iMaca i było to samo.
Zacząłem kombinować i szukać w necie jakiegoś Hard Reset. Znalazłem info o resecie w Menu zaawansowanym. Tam jest Factory Reset, ale nie jest równy Factory Reset z menu podstawowego.
Zrobiłem - ale na pierwszy rzut oka było bez zmian. Wszedłem w ustawienia monitorów w System Preferences i okazało się, że mogę zmieniać rozdzielczości!
Ufff...
Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Temat do zamknięcia.
- Czornyj
- Kontakt:
Dzięki za info, przedziwna akcja, nigdy wcześniej się nie spotkałem z podobną muką (a przez ręce przewinęło mi się pierdylion NECzków)
No nie jest. Jest to opisane w instrukcji obsługi. Mimo wszystko rozwiązanie dość nieoczekiwane.Bombee pisze:Tam jest Factory Reset, ale nie jest równy Factory Reset z menu podstawowego.
Wróć do „Dział wsparcia technicznego”