Witam!
Jestem pierwszy raz na forum. Przeszukałem forum aczkolwiek nie znalazłem odpowiedzi na norujące mnie pytanie. Studiuje Grafikę Projektową. Potrzebuję monitora do programów DTP, gdzie ważna jest zgodność projektu z wydrukiem. Chcę malować w takich programach jak corel painter. Zależy mi jak największej przestrzeni barwnej oraz na możliwości operowaniem różnymi czerniami. Chcę móc odwzorować skórę, pory itd.
Waham się między Eizo FlexScan SX2262W i Nec Pa241W. Głównie różnią się matrycą i przestrzenią barwną. Byłem zdecydowany na Neca, ale przeczytałem dużo negatywnych opinii w necie na temat jakości sprzętu, a nie spotkałem się z nimi w takiej ilość jeśli chodzi o Eizo. Im więcej czytam tym mam większy mętlik. Czy matryca IPS posiada faktycznie taka przewagę nad PVA w odzwierciedleniu kolorów i czy te PVA po prostu dawałoby radę do tego co potrzebuje?
Proszę o Pomoc.
Piotreuz
IPS, ile daje przy malowaniu w czerniach?
- Tom01
- Kontakt:
Re: IPS, ile daje przy malowaniu w czerniach?
Witam
Tak, profesjonalne monitory z IPS są o klasę lepsze od profesjonalnych monitorów PVA. Nie mylić monitora z matrycą!
Jeśli zechce Pan połączyć potnecjał NEC PA241W i pewność oraz powtarzalność EIZO SX2262W to jest taki monitor: EIZO SX2462W.
Tak, profesjonalne monitory z IPS są o klasę lepsze od profesjonalnych monitorów PVA. Nie mylić monitora z matrycą!
Jeśli zechce Pan połączyć potnecjał NEC PA241W i pewność oraz powtarzalność EIZO SX2262W to jest taki monitor: EIZO SX2462W.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Dziękuje za szybka odpowiedź.
Niestety monitor który Pan podał na razie nie jest dla mnie osiągalny cenowo.
Przychylam się ku Eizo ze względu na niezawodność.
Piotreuz
Piotreuz
Z tej dwójki to NEC jest niestety zdecydowanym liderem zwłaszcza że mamy do dyspozycji 24 cale natywnie.
Nie mówię bynajmniej, że EIZO jest złe.
Proszę mi wierzyć znam dobrze oba produkty ;p
EIZO jest niezawodne lecz dużo większe możliwości płyną z monitora PA241 gdzie mamy chirurgicznie precyzyjny monitor z ulranowoczesną elektroniką i 8 bit +FRC dającego nam emulację 10 bitowego panelu.Piotreuz pisze:Dziękuje za szybka odpowiedź.
Piotreuz
Z tej dwójki to NEC jest niestety zdecydowanym liderem zwłaszcza że mamy do dyspozycji 24 cale natywnie.
Nie mówię bynajmniej, że EIZO jest złe.
Proszę mi wierzyć znam dobrze oba produkty ;p
Tomasz Gut
Wróć do „Projektowanie CAD, środowiska CAM”