W związku z tematem "Eye strain from LED backlighting in MacBook Pro" ciągnącym się na ponad 150 stron na forum Apple, wśród najbardziej zaangażowanych użytkowników powstała inicjatywa stworzenia https://ledstrain.org/ W serwisie omawiane są wszelkie zagadnienia dotyczące urządzeń z podświetlaniem LED i problemom temu towarzyszącym.
Serwis jest bardzo aktywny, więc jeśli ktoś z forum wyczyta tam coś ciekawego, to myślę, że warto się tym podzielić z pozostałymi forumowiczami
Inicjatywa LED Strain
A brał ktoś pod uwagę, że przedmiotowe urządzenie to laptop, komputer przenośny, z przytwierdzoną na stałe klawiaturą, gładzikiem i ekranem, których to położenia nie da się w zasadzie regulować? Pamięta ktoś jeszcze, że tego typu komputerki przenośne nie nadają się w zasadzie do długotrwałej, codziennej pracy?
Objawy choroby występujące wskutek długotrwałego obcowania z w.w. przedmiotem można chyba nazwać laptopozą lub makbukozą (niepotrzebne skreślić).
U wielu przedstawicieli naszych miast i wsi zauważyłem też postępujące objawy smartfonozy lub tabletozy. Widziani przeze mnie pacjenci nie wykazują zwykle oznak kontaktu z otoczeniem.
Objawy choroby występujące wskutek długotrwałego obcowania z w.w. przedmiotem można chyba nazwać laptopozą lub makbukozą (niepotrzebne skreślić).
U wielu przedstawicieli naszych miast i wsi zauważyłem też postępujące objawy smartfonozy lub tabletozy. Widziani przeze mnie pacjenci nie wykazują zwykle oznak kontaktu z otoczeniem.