Hej, kupiłem do studia piąty CX240 (używany).
Różni się od pozostałych posiadanych modeli tym, że po włączeniu migocze zauważalnie przez kilkanaście-kilkadziesiąt minut, i widać bardzo wyraźnie działający chyba moduł FRC, takie mrowienie.
Pozostałe 4 CXy takie problemu nie mają, są stabilne od razu.
Różni się też kolorem blachy w środku, jest zwykła, pozostałe mają tą blachę zaczernianą.
Czy to znaczy, że jest model z rynku niemieckiego, inna wersja, czy jakiś składak?
EIZO CX240
Regulamin forum
W niniejszym dziale znajdują się informacje użytkowe o praktycznie poznanych monitorach. Stworzone na podstawie zbadania, pomierzenia konkretnego modelu i w prawdziwych, długoterminowych testów użytkowych, nie sponsorowanych.
UWAGA: Ze względów porządkowych nie można zakładać tu nowych wątków. To jest łatwa do przeszukania lista modeli. Do dyskusji zapraszam w wątkach istniejących. Pytania dotyczące nowych recenzji proszę zadawać w wątku "Chciałbym poznać opinię o...".
W niniejszym dziale znajdują się informacje użytkowe o praktycznie poznanych monitorach. Stworzone na podstawie zbadania, pomierzenia konkretnego modelu i w prawdziwych, długoterminowych testów użytkowych, nie sponsorowanych.
UWAGA: Ze względów porządkowych nie można zakładać tu nowych wątków. To jest łatwa do przeszukania lista modeli. Do dyskusji zapraszam w wątkach istniejących. Pytania dotyczące nowych recenzji proszę zadawać w wątku "Chciałbym poznać opinię o...".
- Załączniki
-
- po lewej zdjecie cx240 ktore dzialaja dobrze, po prawej wnetrze dzialajacego wyraznie gorzej
- dobry_i_felerny_cx240.jpg (573.87 KiB) Przejrzano 10588 razy
- Tom01
- Kontakt:
To już Pan wie dlaczego był sprzedawany...paulo_paulo pisze:po włączeniu migocze zauważalnie
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Kupiłem dzięki temu forum ten monitor. 1500h bo pracował tylko jako zapasowy u jakiejś graficzki. Jestem w szoku po skoku ze starego CRT. Dzięki! Teraz jeszcze tylko jakiś kalibrator dorwać.
Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
- NocnyJastrzab
Jak nie chcesz na razie kupować, to sugeruję wypożyczyć... i1Display Pro
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
Tak właśnie knuję. Tylko mój kochany cerber jeszcze nie wie, że to kosztuje kasę, więc najpierw muszę parę fuch podłapać
Wróć do „Krótkie recenzje monitorów”