NEC EA275WMi ^_^
Moderator: Informator
Mój PA272W ma się znakomicie, właśnie na niego patrzę. Jest jednak niestety "tylko" na moim biurku w domu.
http://mva.pl/viewtopic.php?f=31&t=1586 ... =20#p16249
W pracy służbowej biurko jest jednak inne, stoi w innym miejscu, a monitory na nim też są inne. Są jakie są. Nie będę dalej wnikał, bo łatwo się domyślić, czemu nie są lepsze...
http://mva.pl/viewtopic.php?f=31&t=1586 ... =20#p16249
W pracy służbowej biurko jest jednak inne, stoi w innym miejscu, a monitory na nim też są inne. Są jakie są. Nie będę dalej wnikał, bo łatwo się domyślić, czemu nie są lepsze...
-
cz
Widzę wyrażnie ,że jesteśmy na jednym poziomie rozumowania,możesz rozwinąć tą myśl?..Boruteczko pisze: Cóż to się stało z twoim NEC PA272W, że jesteś zmuszony używać badziewia, do którego wstydzisz się przyznać?
Pytanie skierowane chyba do Boruteczko, ale nie ma w tym żadnej zagadki.
Po prostu w domu monitor mam taki jaki ja chcę i na jaki mnie stać, a w pracy takie jakie dostałem, na jakie było stać firmę, w której pracuję. Nie miałem tutaj żadnego wyboru, ale nie jest aż tak źle. Pracuje się wcale nienajgorzej, mimo badziewiastości sprzętu.
Cholerstwo od 10 lat świeci codziennie przez 8 godzin i nie chce się popsuć.
Jeśli zdarzył by się jakiś cud i by kupowali nowe monitor(y), to wybiorę NEC EA275WMi właśnie, skalibrowany sprzętowo do pracy w Windows: sRGB (T=6500K lub lekko ocieplone 6000K, gamma=2.2, 60cd/m2, czerń minimum).
Po prostu w domu monitor mam taki jaki ja chcę i na jaki mnie stać, a w pracy takie jakie dostałem, na jakie było stać firmę, w której pracuję. Nie miałem tutaj żadnego wyboru, ale nie jest aż tak źle. Pracuje się wcale nienajgorzej, mimo badziewiastości sprzętu.
Cholerstwo od 10 lat świeci codziennie przez 8 godzin i nie chce się popsuć.

Jeśli zdarzył by się jakiś cud i by kupowali nowe monitor(y), to wybiorę NEC EA275WMi właśnie, skalibrowany sprzętowo do pracy w Windows: sRGB (T=6500K lub lekko ocieplone 6000K, gamma=2.2, 60cd/m2, czerń minimum).
-
cz
Oczywiście ,że do Boruteczko ,który nadmiernie komplikuje wybór monitora.max pisze:Pytanie skierowane chyba do Boruteczko,

Tak przy okazji - czy licencja (klucz) na SpectraView może być odsprzedana?
Re: NEC EA275WMi ^_^
Oj tam komplikuję. Po prostu wolę wydać te parę groszy na coś lepszego.czuk pisze:Oczywiście ,że do Boruteczko ,który nadmiernie komplikuje wybór monitora.max pisze:Pytanie skierowane chyba do Boruteczko,

Tak przy okazji - czy licencja (klucz) na SpectraView może być odsprzedana?
-
cz
Jak ktoś powiedział "lepsze jest wrogiem sprawdzonego", moim zdaniem Nec ea 275 wmi to dobry monitor.
Widzę wyraźnie ,że jesteśmy na jednym poziomie rozumowania.... Też zwlekasz?czuk pisze:Jak ktoś powiedział "lepsze jest wrogiem sprawdzonego", moim zdaniem Nec ea 275 wmi to dobry monitor.

-
cz
Kupiłem okazyjnie Nec 244wmi ,czekam na coś w rozdzielczości 4k..o słusznej przekątnej ekranu w rozsądnej cenie,teraz tak się szybko wszystko zmienia,ale jak będziesz się za długo zastanawiał to nie kupisz niczego.. 

No, ale monitor to raczej kupię na dniach (przynajmniej mam taką nadzieję
).
Jak tam ten NEC, ilu letni i czy to widać, że używany?
Tak właśnie mam z kartą graficzną, od sześciu lat.czuk pisze:Kupiłem okazyjnie Nec 244wmi ,czekam na coś w rozdzielczości 4k..o słusznej przekątnej ekranu w rozsądnej cenie,teraz tak się szybko wszystko zmienia,ale jak będziesz się za długo zastanawiał to nie kupisz niczego..

Jak tam ten NEC, ilu letni i czy to widać, że używany?
Ostatnio zmieniony 13 czerwca 2016, 00:37 - pn przez Boruteczko, łącznie zmieniany 1 raz.
-
cz
...3 letnia gwarancja ,sprawdzony sprzedawsza ,poniżej tysiaka ,chyba się opłacało?...
749,95 € kontra 697,45 € też tak źle nie wygląda. Poza tym, wyrwałem SpectraView II za 35 €. Oprogramowanie czeka na NECa.
Szczęściarz z ciebie. Mi co najwyżej pozostaje do 10% obniżki z kodów promocyjnych. Chociaż kiedyś widziałem i 15%, ale ile można czekać.czuk pisze:...3 letnia gwarancja ,sprawdzony sprzedawsza ,poniżej tysiaka ,chyba się opłacało?...
749,95 € kontra 697,45 € też tak źle nie wygląda. Poza tym, wyrwałem SpectraView II za 35 €. Oprogramowanie czeka na NECa.
Można wiedzieć gdzie takie okazje się trafiają?Boruteczko pisze: Poza tym, wyrwałem SpectraView II za 35 €. Oprogramowanie czeka na NECa.
Na ebayu się trafiła.Ukko pisze:Można wiedzieć gdzie takie okazje się trafiają?Boruteczko pisze: Poza tym, wyrwałem SpectraView II za 35 €. Oprogramowanie czeka na NECa.

Bo to nie są ceny dla ludu, tylko dla bogatszych od Ciebie. Lud kupuje modele za 499zł w 50 ratach 0%. 

-
cz
Właśnie ,że nie max .Lud kupuje zawsze coś z najwyższej półki i się cieszy ,że kupił coś dobrego..max pisze:Bo to nie są ceny dla ludu,

Można prosić o przybliżony termin opublikowania testów?Tom01 pisze:W przyszłym tygodniu kupię i popatrzę. Jeśli się Panu mocno nie śpieszy, będzie wiarygodna informacja z pierwszej ręki.
Ja liczyłem na to, że jeśli test zostanie opublikowany, to najpóźniej dzisiaj.piotrekk pisze:Można prosić o przybliżony termin opublikowania testów?Tom01 pisze:W przyszłym tygodniu kupię i popatrzę. Jeśli się Panu mocno nie śpieszy, będzie wiarygodna informacja z pierwszej ręki.

Jak mawiał mój kolega, biedacy nie mogą sobie pozwolić na kupowanie tanich rzeczy.czuk pisze:Właśnie ,że nie max .Lud kupuje zawsze coś z najwyższej półki i się cieszy ,że kupił coś dobrego..max pisze:Bo to nie są ceny dla ludu,