Witam
Prosze o informacje gdzie znajduje się plik AdobeRGB1998.icc. Potrzebny do profilu z Agrylla
Szukałm w c:\Windows\System32\spool\drivers\color\ lecz tam nie ma go. Jednak w PS czy LR można symulować jego gamut więc gdzieś musi być zapisany.
AdobeRGB1998
- NocnyJastrzab
Musi być. Ładuje się przy instalacji systemu w pakiecie standardowych profili. Co dokładnie chcesz z nim zrobić?
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
Znalazłem ale u mnie jest w programie Adobe c:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Color\Profiles\Recommended\AdobeRGB1998.icc.
Potrzebny do Agrylla. Wymagany do utworzenia profilu drukarki tzn. jego kopia ma być w folderze Argylla.
P.S.
Zrobiłem ten profil (-f480) ale na mojej drukarce PX710 szału nie ma. Lepszy profil wyszedł z oryginalnego softu CM.
Potrzebny do Agrylla. Wymagany do utworzenia profilu drukarki tzn. jego kopia ma być w folderze Argylla.
P.S.
Zrobiłem ten profil (-f480) ale na mojej drukarce PX710 szału nie ma. Lepszy profil wyszedł z oryginalnego softu CM.
Wróć do „Profilowanie drukarek”