Witam, kilka dni temu kupiłem dwa monitory NEC ea244wmi, wcześniej zrobiłem reaserch i wydawały się najlepszym wyborem w tej cenie (1500zł sztuka) jednak to miganie... kupiłem przez net wiec możliwy jest zwrot, dlatego szukam alternatywy w podobnej cenie.
Rozważam:
Eizo ev2436w
Eizo ev2455
I oczywiście chętnie usłyszę jakieś alternatywne propozycje w podobnym przedziale cenowym (konkurencja typu Dell czy Asus lansują swoje produkty jakoby miały odwzorowanie koloru na wysokim poziomie, czy one są warte uwagi?)
Dwa monitory do montażu
- NocnyJastrzab
Nie są..
Jeśli chodzi o montaż obok siebie to na pewno 2 x EV2455 z cienką ramką.
Jeśli chodzi o montaż obok siebie to na pewno 2 x EV2455 z cienką ramką.
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
A jaka będzie różnica między Eizo ev2455 a Dellem u2415, ew. u2413?
jakieś 700 zł jakbym znał odpowiedź, nie szukał bym tu porady. Poza tym u2415 jest flicker free, a eizo poniżej 20% podświetlenia ponoć nie. Przy pierwszym wyborze kierowałem się marką i zamiast kupić delle z marketu po 1000 dałem po 1500 za NECa i teraz patrze na stroboskop.
-
cz
.....na chwilę obecną to te EIZO EV 2455 i nowy Nec 245 wmi(ma się pojawić w sierpniu).rufus606 pisze:Witam, kilka dni temu kupiłem dwa monitory NEC ea244wmi, wcześniej zrobiłem reaserch i wydawały się najlepszym wyborem w tej cenie (1500zł sztuka) jednak to miganie... kupiłem przez net wiec możliwy jest zwrot, dlatego szukam alternatywy w podobnej cenie.
Rozważam:
Eizo ev2455
I oczywiście chętnie usłyszę jakieś alternatywne propozycje w podobnym przedziale cenowym (konkurencja typu Dell czy Asus lansują swoje produkty jakoby miały odwzorowanie koloru na wysokim poziomie, czy one są warte uwagi?)
- Tom01
- Kontakt:
Do co DELLi, Asusów i tym podobnego badziewia, sorry, ale o czym my w ogóle mówimy? Jak chce Pan obraz w plamy, z regulacją pro-forma to proszę bardzo.
Re: Dwa monitory do montażu
NEC EA244WMi ma wadę związaną z migotaniem znaną od lat. EIZO serii EV nie ma z tym żadnych problemów. Żaden EIZO nigdy nie migotał. Firma bardzo się przykłada do projektu i wykonania i nie strzela żadnych baboli z wchodzeniem FRC w jakieś interferencje.rufus606 pisze:jakieś 700 zł jakbym znał odpowiedź, nie szukał bym tu porady. Poza tym u2415 jest flicker free, a eizo poniżej 20% podświetlenia ponoć nie. Przy pierwszym wyborze kierowałem się marką i zamiast kupić delle z marketu po 1000 dałem po 1500 za NECa i teraz patrze na stroboskop.
Do co DELLi, Asusów i tym podobnego badziewia, sorry, ale o czym my w ogóle mówimy? Jak chce Pan obraz w plamy, z regulacją pro-forma to proszę bardzo.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Ja kupiłem ostatnio dwa Delle U2515 jeśli dobrze pamiętam i jak dla mnie są w zupełności wystarczające.
Wróć do „Telewizja i przemysł filmowy”