Witam
Port USB w trakcie zapomina o pełnieniu swoich funkcji, ScreenManager przestaje go widzieć.
Pomaga wyłączenie i włączenie monitora pstryczkiem.
Bywa że podczas startu windowsa blokuje jego start. Po odłączeniu wtyczki USB od monitora, wgrywa system dalej.
Jakiś elektrolit stracił gdzieś w obwodzie odpowiedzialnym za pracę USB pojemność?
Nie otwierałem jeszcze obudowy aby to obadać, ale ta usterka zaczyna mnie już troszkę drażnić
Bawić się z tym sam, (naprawy nie są mi obce, ale już jakiś czas nie praktykuje) czy dać to do serwisu?
Pozdrawiam
Piotr
Eizo S2433W - Port USB szaleje
- Tom01
- Kontakt:
Trudno cokolwiek radzić. To nie jest żadna typowa usterka. Jeśli monitor jest po gwarancji i ma Pan ochotę się pobawić, nic nie stoi na przeszkodzie.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Natomiast przez USB komunikuje się ScreenManager, a na działaniu tego programu ze względu na jego ergonomiczne funkcje mi zależy.
Re: Eizo S2433W - Port USB szaleje
Nie wiem, chyba działa.max pisze:DDC/CI nie zadziała?
Natomiast przez USB komunikuje się ScreenManager, a na działaniu tego programu ze względu na jego ergonomiczne funkcje mi zależy.
No, ale DDC/CI też służy do komunikacji, jak przez USB, ale łączem sygnałowym grafiki. Nie twierdzę, że będzie działać ale, że warto sprawdzić np. odłączając kabelek USB i sprawdzając, czy program komunikuje się tym łączem z monitorem.
Fajnie by było, niestety ten program póki nie zobaczy podpiętego pod USB monitora, to nie uruchomi swoich funkcji.max pisze:No, ale DDC/CI też służy do komunikacji, jak przez USB, ale łączem sygnałowym grafiki. Nie twierdzę, że będzie działać ale, że warto sprawdzić np. odłączając kabelek USB i sprawdzając, czy program komunikuje się tym łączem z monitorem.