![Puszcza oko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
To jest dopiero sztuka. Nie jest sztuką kupić mało i drogo.
![Puszcza oko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
W Krakowie by się dałobeatlover pisze:Czy wiecie gdzie mógłbym obejrzeć CX271 i PA272 na żywo? Im bliżej wrocka tym lepiej...
A skalowanie na 125% Waść włączyłeś?beatlover pisze:Miałem okazję wczoraj posiedzieć chwilę przy 27 calowym monitorze. Niestety ze względu na wadę wzroku - rozmiar plamki jest dla mnie zbyt mały i ciężko mi się przyzwyczaić.
Nie wiem jak 10-tka ale do 7mki mam duże zarzuty na temat skalowania :/ Po drugie używam Adobe CS6, gdzie już w FHD jest problem z trafieniem w strzałki do rozwijania menu paletek... :/max pisze:Sprawdzałeś?
Mz. sam Windows skaluje się bez zarzutu. Natomiast stare programy już niekoniecznie. Dużo zależy w czym pracujesz. Nowe programy skalują się OK.
Tak.beatlover pisze:Ja wiem że wygląda lepiej ale, 2560 w 125% daje mi dokładnie tyle samo gui co 1920 w 100% więc to nie jest dla mnie argument. A dochodzi problem taki że gui w programach windowsowych w znacznej części jest bitmapą a nie wektorami, i daje to nam kiczowaty efekt pikselozy na ikonkach... Oczywiście w nowszych programach powoli się to zmienia. Jeśli chodzi o system to też jest lepiej, ale jeszcze długa droga przed nami :/
Oczywiście, pod warunkiem że pracuje się z bitmapami większymi niż rozdzielczość monitoramax pisze:Ale to wszystko mz. szczegół. Najważniejszy jest obraz, jaki dostajesz we wnętrzu okna programu. Tam obraz nie jest przeskalowany, tylko w pełni ostry. W programach wektorowych powiększanie obrazu wektorowego zachowuje pełnię ostrości. W programach do wyświetlania zdjęć, jeśli zdjęcie ma wyższą rozdzielczość niż monitor, a tak z reguły jest, to można wyświetlić zdjęcie o wyższej rozdzielczości, a tym samym ostrości.
Ale przynajmniej będę wiedział czy mam zbierać na PA302Wmax pisze: No ale, tak jak napisałem. Za rok będziesz wymieniał monitor. Dłużej go nie zdzierżysz.
Napisz coś o nim jak go odbierzesz, jakie wrażenia?beatlover pisze:
Tak więc zamówiłem EA245WMi, jutro mam go mieć u siebie.
Wróć do „Zastosowania zawodowe”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość