To forum czyni z nas niewolników monitorowych.Sam wiesz ile czasu tu spędziłeś żeby kupić dla siebie odpowiedni monitor,jakbyś szukał tylko poprzez Tv to mógłbyś nie zdzierżyć..max pisze:a i okazjonalnego wejścia na MVA, .
![Puszcza oko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
To forum czyni z nas niewolników monitorowych.Sam wiesz ile czasu tu spędziłeś żeby kupić dla siebie odpowiedni monitor,jakbyś szukał tylko poprzez Tv to mógłbyś nie zdzierżyć..max pisze:a i okazjonalnego wejścia na MVA, .
To ciągle teoria. Mam w domu HTPC podłączony do TV, realizujący mniej więcej to co Pan pisze. Jednak na takiej instalacji cele "komputerowe" są z praktycznego punktu widzenia nierealne. Klawiatura bezprzewodowa jest niewygodna, mysz bez stołu jeszcze bardziej a pilotem można co najwyżej obsłużyć soft typu Media Center. Ponadto TV w takim układzie jest jednak daleko, przeglądanie internetu w ogóle nie wchodzi w rachubę nie mówiąc o jakichkolwiek zastosowaniach ogólnych.max pisze:Kwestia zaaranżowania mebli w domu, uwzględniającego nowe trendy. Komputery z Windowsami i monitorami, służące do pracy i tworzenia treści, do biur i biurek.
Do domu, do konsumpcji treści, filmów, gier i zdjęć wystarczy TV z androidem, konsola, czy Windows na komputerku wielkości pudełka od zapałek, wetkniętego do HDMI. Sterowanie z pilota, bezprzewodowej myszki i klawiatury.
Dla mnie oznacza to tyle, że monitor masz dobry, a ten SONY TV jest do d.GrzesiekR pisze:Jednak reprodukcja barw, jakość czerni, równomierność, kąty widzenia i tak są nieporównywalnie gorsze niż w dobrym monitorze graficznym.
Do d. w porównaniu do czego? Innych TV dostępnych na rynku w roku 2012? Na pewno nie. Ludzie nie kupuja co 2 lata nowego TV, więc nie możesz zarzucić, że jest stary i trzeba wymienić bo technologia galopuje. To nie ta bajka.max pisze:Dla mnie oznacza to tyle, że monitor masz dobry, a ten SONY TV jest do d.GrzesiekR pisze:Jednak reprodukcja barw, jakość czerni, równomierność, kąty widzenia i tak są nieporównywalnie gorsze niż w dobrym monitorze graficznym.
Nie przesadzajmy, nie jest tak źle.Tom01 pisze:To jest domena LCD, które dla odmiany, nie nadaje się na TV.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość