Ostatnio stałem się posiadaczem Canona PRO-1000 aby się uniezależnić od labu ale też żeby odejść od fotoksiążek.
Od dłuższego już czasu miałem w planie drukować mniejszą ilość ale bardziej wyselekcjonowanych fotografii. Niestety nie mam pomysłu jak je archiwizować.. Do tej pory trzymam wydruki (A3 i A4) po prostu luzem w teczkach do rysunków ale niestety nie jest to wygodne jak wszystko luzem lata.. i problem jest jak trzeba komuś pokazać tylko wybrane zdjęcia... Myślałem, żeby dawać je do introligatora aby wykonał jakieś wzmocnione otwory z jednej strony wydruku tak żeby można było je wpinać do segregatora albo może żeby je po prostu oprawił... Brałem pod uwagę też to https://www.unibind.com/en-be ale tu z kolei nie można kupić żadnych sampli tylko gotowe zestawy (i tylko w Warszawie). Ktoś używa Unibind ?
Jak Wy sobie z tym radzicie ? macie jakiś patent ? poradźcie proszę
archiwizacja wydruków A4 i A3
- Czornyj
- Kontakt:
Można używać portfolio na koszulki, tylko mankamentem są dla mnie same plastikowe koszulki właśnie. Można też zamówić sobie tradycyjny album (np. u Bodziocha) z cienkimi kartami i wklejać wydruki.
Dzięki, szukam dalej. Jak niczego nie znajdę to sam coś wymyślę i opatentuję
U Bodziocha jest coś takiego jak album passe-partout. Mniej więcej o coś takiego mi chodzi, czyli prezentację zdjęcia ale z możliwością jego wyjęcia
może jakieś takie a'la passe=partout zrobię ale z cienkiego kartonu i wsuwać tam będę fotografię... z jednej strony zamocuję nity/oczka aby móc to wpinać z ringi,
pokombinuję i dam znać co wymyśliłem
U Bodziocha jest coś takiego jak album passe-partout. Mniej więcej o coś takiego mi chodzi, czyli prezentację zdjęcia ale z możliwością jego wyjęcia
może jakieś takie a'la passe=partout zrobię ale z cienkiego kartonu i wsuwać tam będę fotografię... z jednej strony zamocuję nity/oczka aby móc to wpinać z ringi,
pokombinuję i dam znać co wymyśliłem
- Juriko
Hmm. Napisałem tu wczoraj posta, fotkę specjalnie w tym celu strzeliłem i gdzieś to wyparowało. A było to jeszcze grubo przed remontem forum.
Pozdrawiam, Jurek
- Tom01
- Kontakt:
Moja wina, przepraszam. Jeden post wrąbało przy przenoszeniu bazy i właśnie ten.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
- Juriko
Czuję się wyróżniony.Moja wina, przepraszam. Jeden post wrąbało przy przenoszeniu bazy i właśnie ten.
Pozdrawiam, Jurek
- Juriko
Jasne Chociaż widzę, że Ty zmierzasz w innym kierunku. Preferujesz takie konstrukcje, żeby można było karty wyjmować, ja po burzliwej drodze wybrałem najprostszą metodę. Tanią i szybką. Mianowicie ok 30-40 kartek, zależnie od gramatury papieru, łączę poprzez bindowanie grzbietem drutowym, jak na zdjęciu. Na zdjęciu są kartki formatu A4, stosuję tę metodę również do formatu A5. A3 moja drukarka nie wypluwa.Jonathan_Lafey pisze: ↑26 marca 2017, 22:22 - ndzJurek, można prosić o ponowne wrzucenie posta ze zdjęciem ?
Pozdrawiam, Jurek
Dzięki, chyba teraz jestem najbliższy rozwiązaniu, że jeden bok wzmacniam, daję jeszcze jakieś przelotki i wpinam w okładkę z ringiem. Taki plan a co wyjdzie to się okaże