Mam wątpliwości jak profilować drukarkę sublimacyjną, drukarka drukuje to co ma wydrukować - to co z niej wychodzi to jakieś dziwne brzydkie. A dopiero po iluś tam sekundach pod wpływem gorącej prasy powstają ładne kolorki (tzn mają powstać a nie zawsze tak to pięknie wychodzi) I w związku z tym moje pytanie jak się za to zabrać, czym mam tworzyć profil w oparciu o gotowy wygrzany wydruk, czy prosto z drukarki a może sublimacja ma swoje jakieś inne sekrety.
pozdrawiam forumowiczów.
Profilowanie drukarki sublimacyjnej
- Czornyj
- Kontakt:
Złota zasada w tworzeniu profili jest taka, że interesuje nas wyłącznie efekt finalny - profilujemy to, co uzyskamy po wyschnięciu, odczekaniu, wygrzaniu, wywołaniu, utrwaleniu, zalaminowaniu, polakierowaniu itp. itd. - jednym słowem etap końcowy, etapy pośrednie nas nie interesują.
Jeśli ew. proces nie jest powtarzalny i daje różne efekty - wykonujemy i skanujemy kilka wzorców i uśredniamy uzyskane dane pomiarowe.
Jeśli ew. proces nie jest powtarzalny i daje różne efekty - wykonujemy i skanujemy kilka wzorców i uśredniamy uzyskane dane pomiarowe.
Wróć do „Profilowanie drukarek”