A co z nierównością chromatyczną? To dużo większy problem niż nierówność podświetlenia. Regulacją podświetlenia nie da się tego zrobić.
"Chyba"? To jest "chyba"? Nawet chłopakom z prad, nie udało się tego ukryć. Takiego gówna nie ma nawet na najtańszym, najgorszym i najbardziej paszteciarskim EIZO za tysiąc zł.
Na pocieszenie dodam, na wszystkich z podobnym rozwiązaniem, czyli DELLach, Benqach, Asusach, wygląda to tak samo i gorzej.
Jeśli nie ma ubytku kontrastu to znaczy, że nie ma kompensacji. Proste jak budowa cepa. W OLED/Plazmie można robić inaczej wyrównywanie, w LCD nie ma możliwości.
Dlatego, że jeśli bierze Pan do porównania sprzęt i ocenia działanie stabilizacji, należy porównywać monitory stabilizowane.
He, he...
Niech Pan przestanie smęcić i pokaże wiarygodne wyniki pomiarów, ukazujące lepszość jakiegokolwiek DELLa od jakiegokolwiek EIZO, nawet najtańszego modelu. Bo ja mogę bez problemu wykazać, że maksymalne błędy najtańszego EIZO, są dużo mniejsze niż minimalne błędy najdroższego DELLa. Bez problemu również mogę wykazać, że żaden model EIZO nie ma takich plam jak "konkurencja". Nie wymagam porównywania do innych klas, bo wiadomo, że to science fiction. Jak na razie, nawet na prad, gdzie faworyzuje się DELL, Benq, nie sposób ukryć liniowości jak metr sznurka w kieszeni i delt minimum 2-4 a i 8 się zdarza.