Na Allegro są paski ledowe RGB(taśmy) ,kolor światła biały z zasilaczem i osprzętem,nawet bardzo tanie,ktoś rozeznał bliżej temat zastosowani ich do oświetlenia tła monitora,a ile kosztowo Cie to wyniosło ,rozumiem że twoje oświetlenie jest o wiele wyższej jakości.
To są paski LED na diodach Yuji BC 5000K. Dają bardzo fajne naturalne światło. Ta sama technologia co w ich żarówkach 6W i 10W 5000K. Wyszło mi, że koszt na 1 monitor przy tak małym zamówieniu to coś koło 450-500 PLN z VATami i cłami. Zasilacz z regulowanym napięciem wliczony w koszt. Dość droga zabawa. Z plusów dowolność modelowania paskami światła za monitorem i regulowana jasność. W sumie jak komuś zależy na dobrym świetle na tle to warto. Jestem zadowolony z tego jak to świeci.czuk pisze: ↑06 kwietnia 2017, 18:56 - czwNa Allegro są paski ledowe RGB(taśmy) ,kolor światła biały z zasilaczem i osprzętem,nawet bardzo tanie,ktoś rozeznał bliżej temat zastosowani ich do oświetlenia tła monitora,a ile kosztowo Cie to wyniosło ,rozumiem że twoje oświetlenie jest o wiele wyższej jakości.
Dobra, wrzuciłem żarówki w oprawę sufitową z dyfuzorem. Zdjęcia bez dyfuzora i z założonym. Bokiem przez obudowę wycieka światło - niestety jest zielonkawe. Przy oprawie biurkowej nie będzie miało takiego znaczenia. Ale przy dyfuzorze jest średnio. Oceńcie sami zresztą. Mnie się to nie podoba.
Wróć do „Oświetlenie, akcesoria, uchwyty, osłony”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości