Materiały po wysyłce na YT na innym monitorze są dużo jaśniejsze. W samsungu jasność mam na 100%... - da się coś z tym zrobić czy monitor do wymiany?

Sprawdź czy oba monitory mają gammę 2.2 w całym "paśmie" (polecam obraz "rzeźnik LCD" odpalony w aplikacji bez zarządzania barwą.lauralaura pisze: ↑17 maja 2017, 13:07 - śrCześć, Montuje trochę filmów w Premierze i mam problem z monitorem tj. samusungiem 24'' T24D390.
Materiały po wysyłce na YT na innym monitorze są dużo jaśniejsze. W samsungu jasność mam na 100%... - da się coś z tym zrobić czy monitor do wymiany?![]()
Profile barwne są obsługiwane doskonale. Kolory w większości miejsc na tym zdjęciu są IDENTYCZNE, a tylko w kilku wybranych miejscach są kompletnie inne - co dowodzi właśnie doskonale prawidłowego funkcjonowania profilowania. Gdyby wszystko było tak samo, to by oznaczało, że zdjęcie jest sRGB, albo że kolory na fotografowanej scenie mieszczą się w 100% w przestrzeni sRGB.
Wróć do „Zastosowania amatorskie”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości