Czyli co Pan promuje/proponuje 'jabłko"? w wersji PC?,w jabłku to tylko się sprawdza ten OsX,nic poza tym,ani monitory ,ani konfiguracja,ani cena..
NEC PA322UHD - Maximus Decimus Meridius!!!
Moderator: Informator
-
cz
Re: NEC PA322UHD - Maximus Decimus Meridius!!!
- Tom01
- Kontakt:
Najprościej sprawdzić czy PS pokazuje poprawny profil. Jako że czerpie informacje z WCS (Windows Colormanagement System), to nawet jak plików nie widać, może działać poprawnie. Proszę zwrócić na zaznaczony "RGB Monitora - [nazwa profilu]". Jeśli tam jest właściwy profil = działa. Jeśli jest sRGB = nie działa.
Najprościej sprawdzić czy PS pokazuje poprawny profil. Jako że czerpie informacje z WCS (Windows Colormanagement System), to nawet jak plików nie widać, może działać poprawnie. Proszę zwrócić na zaznaczony "RGB Monitora - [nazwa profilu]". Jeśli tam jest właściwy profil = działa. Jeśli jest sRGB = nie działa.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Nie rozumiem pytania. Może prawidłowa interpunkcja by pomogła?czuk pisze:Czyli co Pan promuje/proponuje 'jabłko"? w wersji PC?,w jabłku to tylko się sprawdza ten OsX,nic poza tym,ani monitory ,ani konfiguracja,ani cena..
-
cz
Ja Pana też nie rozumiem jako czytelnik tego forum ,jaki jest Pana przekaz ,doktryna?
Za tego życia już się jej nie nauczę, interpunkcji,najprościej po mojemu rzecz ujmując ,co Pan szczególnego widzi w APPLE pro,co apple proponuje ,co oferuje? ,apple poza systemem Osx,chyba tylko cenę NIEBOTYCZNĄ,gdyby nie ten ich OSX i nawet cokolwiek,by zrobili, zrobią,albo sobie nie wymyślą to i tak tylko pozostanie ich system osx ,w pamięci użytkownika... mini,czy maxpro wyprodukują,tylko pozostanie im ten w miarę niezawodny osx w pamięci użytkownika.
Ja Pana też nie rozumiem jako czytelnik tego forum ,jaki jest Pana przekaz ,doktryna?
Taki, że macOS nadaje się do pracy. Z innymi systemami różnie bywa. Sprzęt jest tylko ładny. Niczym szczególnym się nie wyróżnia.czuk pisze:Za tego życia już się jej nie nauczę, interpunkcji,najprościej po mojemu rzecz ujmując ,co Pan szczególnego widzi w APPLE pro,co apple proponuje ,co oferuje? ,apple poza systemem Osx,chyba tylko cenę NIEBOTYCZNĄ,gdyby nie ten ich OSX i nawet cokolwiek,by zrobili, zrobią,albo sobie nie wymyślą to i tak tylko pozostanie ich system osx ,w pamięci użytkownika... mini,czy maxpro wyprodukuja,tylko pozostanie im ten w miarę niezawodny osx w pamięci użytkownika.
Format to format Czyli format, ponowne postawienie nowego systemu (u mnie Windows) i wgranie na nowo wszystkich aplikacji.
Sprawdziłem PS-a p. Tomaszu i jest prawidłowo, tzn. mimo, iż tak jak pisałem wcześniej nie widać, że profil jest "zapięty" to PS po rozwinięciu pokazuje go - screen:
https://drive.google.com/open?id=0Bzew_ ... W5xWGo4Ulk
Sprawdziłem PS-a p. Tomaszu i jest prawidłowo, tzn. mimo, iż tak jak pisałem wcześniej nie widać, że profil jest "zapięty" to PS po rozwinięciu pokazuje go - screen:
https://drive.google.com/open?id=0Bzew_ ... W5xWGo4Ulk
- Tom01
- Kontakt:
Czuk, jeśli mowa o komputerach stacjonarnych, np DELL Precision ma taką samą cenę jak Apple Mac Pro. W notebookach, DELL Latitude, ma podobną cenę jak Apple MacBook Pro. Nie jest to żadna niebotyczna cena. Ludzie porównują komputery Apple z zupełnie nieadekwatnymi pecetami. Wówczas faktycznie wyjdzie duża różnica. Jeśli natomiast porównamy adekwatne modele, wcale taka nie jest.
Tom01
monitory.mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Nie mam doświadczeń z jabłkami. Moim jednak zdaniem, z punktu widzenia grafika komputerowego, czy muzyka (i prawie nikogo innego) wartość przedstawia sam system MacOS. W tych konkretnych przypadkach ma zalety, których nie posiada Windows.
W przypadku zastosowań uniwersalnych lepszy jest jednak nadal Windows, ze względu na nieporównywalną kompatybilność współpracującego oprogramowania. Przy własnoręcznym składaniu blaszaka i zakupie porządnego monitora, jest też tańszy. A że ma wady i kupę błędów? Jak widać daje się je omijać różnymi kombinacjami, reinstalacjami, formatami, sztywnymi zapięciami itp.
Niestety nie można mieć tu wszystkiego.
Na przyszłość proponuję robić kopię zapasową i z niej przywracać niepokornego Windowsa. Tak jest szybciej.
W przypadku zastosowań uniwersalnych lepszy jest jednak nadal Windows, ze względu na nieporównywalną kompatybilność współpracującego oprogramowania. Przy własnoręcznym składaniu blaszaka i zakupie porządnego monitora, jest też tańszy. A że ma wady i kupę błędów? Jak widać daje się je omijać różnymi kombinacjami, reinstalacjami, formatami, sztywnymi zapięciami itp.
Niestety nie można mieć tu wszystkiego.
Na przyszłość proponuję robić kopię zapasową i z niej przywracać niepokornego Windowsa. Tak jest szybciej.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2017, 18:21 - czw przez max, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tom01
- Kontakt:
Można. Na makówce spokojnie działają wirtualne Windows, 100% zgodne ze sobą, z szybkością praktycznie nieodróżnialną do stawianych natywnie. Odwrotnie, czyli OSX/macOS na Windows działa fatalnie.
Można. Na makówce spokojnie działają wirtualne Windows, 100% zgodne ze sobą, z szybkością praktycznie nieodróżnialną do stawianych natywnie. Odwrotnie, czyli OSX/macOS na Windows działa fatalnie.
Tom01
monitory.mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Tak. Jestem trochę ciekawy.
Na razie czekam co przedstawi nowy MacMini, bo ten obecny jest trochę słabowity, słabszy od mojego 5letniego blaszaka. Trochę nie chce mi się bawić w hacki, ale niczego nie wykluczam. Zamierzam interesować się tematem do jesieni, kiedy, mam nadzieję, przedstawią nowego Mini, w cenie która mnie nie rozśmieszy. Bo, że mnie przerazi, to już wiem.
Na razie czekam co przedstawi nowy MacMini, bo ten obecny jest trochę słabowity, słabszy od mojego 5letniego blaszaka. Trochę nie chce mi się bawić w hacki, ale niczego nie wykluczam. Zamierzam interesować się tematem do jesieni, kiedy, mam nadzieję, przedstawią nowego Mini, w cenie która mnie nie rozśmieszy. Bo, że mnie przerazi, to już wiem.
-
cz
I to jest pojebane,że jakiś laptoup,netbookup apple ,dell... ,jest droższy od zestawu PC z dobrym monitorem.
Może Ja i głupi jestem,niech mi Pan tu nie strzela nazwami apple,porównywalnych z nim całkowicie pod względem wyświetlanego obrazu dell(notebooka,laptoupa..itp)..myślę,myślę co dopowiedzieć,ale jak zwykle Pan ma zawsze racje.Tom01 pisze: ↑25 maja 2017, 18:08 - czwCzuk, jeśli mowa o komputerach stacjonarnych, np DELL Precision ma taką samą cenę jak Apple Mac Pro. W notebookach, DELL Latitude, ma podobną cenę jak Apple MacBook Pro. Nie jest to żadna niebotyczna cena. Ludzie porównują komputery Apple z zupełnie nieadekwatnymi pecetami. Wówczas faktycznie wyjdzie duża różnica. Jeśli natomiast porównamy adekwatne modele, wcale taka nie jest.
I to jest pojebane,że jakiś laptoup,netbookup apple ,dell... ,jest droższy od zestawu PC z dobrym monitorem.
Czuk, po prostu MacBooki to nie jest sprzęt dla nas biedaków. Proponuję się jednak tym zupełnie nie przejmować, tak jak nie przejmujesz się tym, że nie stać Cię na np. Jaguara czy jacht. Po prostu ignorujesz takie drobiazgi, a cieszysz się z własnego, dobrego, dużego monitora, naśmiewając się pod nosem z mikroskopijnych świecidełek w cenie samochodu...
-
cz
Max ja się nie przejmuję,irytuje mnie tylko,jak wszyscy łykają debilizm który jest im podany na tacy monitorowej ,notobookowej,itp..a możliwości jest wiele co do zakupu zestawu monitorowego.max pisze: ↑25 maja 2017, 18:48 - czwCzuk, po prostu MacBooki to nie jest sprzęt dla nas biedaków. Proponuję się jednak tym zupełnie nie przejmować, tak jak nie przejmujesz się tym, że nie stać Cię na np. Jaguara czy jacht. Po prostu ignorujesz takie drobiazgi, a cieszysz się z własnego, dobrego, dużego monitora, naśmiewając się pod nosem z mikroskopijnych świecidełek w cenie samochodu...
Wystarczy się zastanowić.
Czuk, ale dla grafików Mac jest lepszy. Takie ich (nie)szczęście. Należy też założyć, że jeśli w Polsce kogoś stać na taki sprzęt, prawdopodobnie nie jest "debilem".
Trzeba umieć wykorzystywać swoje predyspozycje i umiejętności. Każdy ma po prostu inne i różnie są one wyceniane. Zazwyczaj bez sensu, bo im zawód bardziej niepotrzebny lub szkodliwy, tym lepiej płatny. Jeśli więc mało zarabiasz znaczy, że jesteś potrzebny lub niezbędny (dla zgrai tych nierobów jw).
Tobie, jeśli masz monitor sRGB, Mac jest niepotrzebny.
Tobie, jeśli masz monitor sRGB, Mac jest niepotrzebny.