Max bez przesady,zapytałem poważnie,ja nigdy czegoś takiego nie robiłem,ale być może są firmy które oferują taką możliwość,dlatego zapytałem zainteresowanego kupnem monitora.
Jeżeli jest taka możliwość normalna w normalnej firmie to warto brać PA272W.
Retusz fotografii cz-b NEC P241W, EIZO CG223W, Eizo SX2762W
-
cz
Re: Retusz fotografii cz-b NEC P241W, EIZO CG223W, Eizo SX2762W
NIE kupuj niczego na all na raty.
I dobrze , monitor jest najważniejszy,nie oszczędzaj na nim ,bo rzadko się go wymienia.Jak już kupić coś na stałe czasowo to tylko coś dobrego.efuturo pisze:
Zabiłeś mi ćwieka z tym PA272W.
Kupowałem już różny sprzęt na raty, zarabiał na siebie, oprocentowanie i kromkę wódki dla mnie. Nie mam z tym problemu, szczególnie przy niewielkich formalnościach jakie do tej pory były na all. Przy wyższych kwotach korzystniejszy jest raczej leasing operacyjny i comiesięczne odliczanie VAT. Postaram się jednak sfinansować ten tańszy wariant za pomocą sprzedawanych fotek. Miesiąc pomęczę się na obecnym sprzęcie i klienci też to jakoś zniosą
Jak wchodzi taki następca, to PA272W mocno może stanieć? Są jakieś wyprzedaże itd?
Jak wchodzi taki następca, to PA272W mocno może stanieć? Są jakieś wyprzedaże itd?
PA272W trzyma od 3 lat stałą cenę, z minimalnymi wahaniami 4600-5000zł. Nie liczyłbym na duże obniżki, ale kto wie? Może kurs dolara spadnie.
W Eizo, jak niedawno weszły nowsze modele, to tyłek kupujących mocno zabolał Stare i dobre zniknęły, nowe mają wariackie ceny.
-
cz
PA272W i tak jest ciągle tani, uwzględniając możliwości jakie oferuje do ceny jaka jest proponowana.
Ciągle nie rozumiesz,następca PA272W,może być gorszy od poprzednika i zapewne droższy.
PA272W i tak jest ciągle tani, uwzględniając możliwości jakie oferuje do ceny jaka jest proponowana.
OK. Myśleć nad wersją z PA272W-SV2? Różnica w cenie 400zł (podczas gdy oprogramowanie SV2 to 180 zł i nie widzę żadnych dodatkowych rzeczy w porównaniu z 'gołym' PA272W).
Sam nie będę kalibrował pewnie tego monitora. Nie mam o tym pojęcia.
Sam nie będę kalibrował pewnie tego monitora. Nie mam o tym pojęcia.
- NocnyJastrzab
Zestawy PA272W-SV2 już formalnie wypadły z oferty/cennika NEC, gdyż wróciła seria SpectraView. I tak zestaw niestety był wyżej wyceniony, osobno. Także mimo wszystko warto brać PA272W + SV2 i ewentualnie zamówić kalibrację, żeby CI ktoś pokazał, co i jak.
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
-
cz
To obecnie jedyny profesjonalny monitor graficzny na rynku w sensownej cenie,a chyba w takiego mierzysz.
Możesz brać i goliznę PA272W ,monitor jest najważniejszy i PA ma swoją jakość, a jak w sakiewce przybędzie to możesz rozpatrzeć różne dodatkowe opcje,jak nie chcesz dokładać obecnie do ceny,każdy dodatkowy ruch z Twojej strony{ kalibracja,czujnik kalibrujacy..itp.} wiąże się z dodatkowymi wydatkami,ja bym kupił PA272W i zgłębił tajemnicę Multiprofilera darmowego.
To obecnie jedyny profesjonalny monitor graficzny na rynku w sensownej cenie,a chyba w takiego mierzysz.
Dziękuję za pomoc. Dokonałem zakupu (PA272W-SV2, selekcja, kalibracja). Przekroczyłem budżet trzykrotnie. Więcej tu nie zajrzę
Wróć do „Zastosowania zawodowe”