Witam
PA241W w drodze do mnie:)
Niestety obecnie posiadam kartę graficzna ATI 4870 bez Display Portu czyli tylko 8bitowa precyzja koloru.
Komputer służy do pracy 70% to edycja foto, pozostałe 30% to rozrywka czytaj gry:)
Jaka kartę graficzna mam kupić aby w pełni wykorzystać dobrodziejstwa PA241 ? (soft jak i i1pro mam)
Czy zwykła karta np 5830 z DP nadaje się czy mam bardziej składnic się w stronę Quadro/Fire PRO ?
z góry dziękuje za pomoc
Jaka karta graficzna pod PA241W ?
- Czornyj
- Kontakt:
Chris Cox z Adobe:
i jego ostatnia wypowiedź z 30.04.2010:Chris Cox pisze:Actually, the 10 bit/channel display path is working quite well in CS5 - on cards and displays that support it.
Again, we've been working with the manufacturers for a while to get it working...
Czyli bezpieczniej będzie jeszcze trochę się wstrzymaćChris Cox pisze:Re: Photoshop 10bit support
We haven't documented it yet - we're still working on it. (yes, there are more complications than you could imagine)
2gie pytanie czy kalibracja sprzętowa wykonana na mojej 8bitowej karcie nie popsuje liniowości panelu? czy ktoś testował czy jest różnica praktyczna nie teoretyczna?
- Czornyj
- Kontakt:
Kalibracja sprzętowa wykorzystuje wewnętrzny 14(16)-o bitowy 3D LUT monitora i niczego nie ma prawa popsuć. W praktyce po sprzętowym skalibrowaniu PA271W (SVII + i1pro rev.D) uzyskałem nieskazitelną neutralność i wizualną ciągłość tonalną gradacjia_n_y pisze:2gie pytanie czy kalibracja sprzętowa wykonana na mojej 8bitowej karcie nie popsuje liniowości panelu? czy ktoś testował czy jest różnica praktyczna nie teoretyczna?
Wróć do „Dział wsparcia technicznego”