Witam,
mam pytanie. Czy jest soft do edycji, a konkretnie edycji jasności,nasycenia,tinty w profilach ?
Generalnie to co wypluwa i1Profiler mnie nie satysfakcjonuje ani te jego suwaczki (potrzebuję zwiększyć jasność i nasycenie a w przypadku zdjęć BW czasem by się przydała edycja tinty.
Edycja profilu - jasność, tinta, nasycenie ?
Re: Edycja profilu - jasność, tinta, nasycenie ?
Hmm, to chyba nie jest dobra droga. Rzeczywiście suwaczki xrite'a są i nie opisane dobrze, często nieliniowe.
Zamiaste edytować profil, proponuję zmienić software na inny, Argyll'a, Coprę lut tym podobne.
BW, również z tintą drukuje lepiej się innymi metodami.
Jaka drukarka?
Zamiaste edytować profil, proponuję zmienić software na inny, Argyll'a, Coprę lut tym podobne.
BW, również z tintą drukuje lepiej się innymi metodami.
Jaka drukarka?
6D & LX100, CX240, SC-P800, ESP3880, i1DisplayPro, CMP
- Czornyj
- Kontakt:
Edytorów jak w dawnych PM5 czy MP4.8 nie ma. Jasność i nasycenie można zmieniać w ArgyllCMS (pozdro dla kumatych), z tintą gorsza sprawa.NeroN pisze: ↑12 grudnia 2017, 20:02 - wtWitam,
mam pytanie. Czy jest soft do edycji, a konkretnie edycji jasności,nasycenia,tinty w profilach ?
Generalnie to co wypluwa i1Profiler mnie nie satysfakcjonuje ani te jego suwaczki (potrzebuję zwiększyć jasność i nasycenie a w przypadku zdjęć BW czasem by się przydała edycja tinty.
No właśnie Argylla chciałem uniknąć Ale chyba trzeba będzie się w końcu wziąć za jego "odkrywanie""
Posiłkowałem się testową wersją basICColor print 5 ostatnio, ale jakoś tak... bez szału, żeby takie pieniądze za niego dać
Mokry lab i ipf8400, głównie o laba mi chodzi z ploterem nie ma problemów większych.
Copry nie znam, sprawdzę
Dzięki
Posiłkowałem się testową wersją basICColor print 5 ostatnio, ale jakoś tak... bez szału, żeby takie pieniądze za niego dać
Mokry lab i ipf8400, głównie o laba mi chodzi z ploterem nie ma problemów większych.
Copry nie znam, sprawdzę
Dzięki
Wróć do „Profilowanie drukarek”