Witam,
W ostatnim czasie zmieniłem laptop na, którym pracuje. Laptop Dell podłączony jest do monitora Eizo CS2420. Po zakupie chciałem skalibrować monitor pod nowy laptop, jednak podczas kalibracji nie mogę go skalibrować pod Adobe RGB ( zdjęcie )
Z sRGB nie ma problemów.
Próbowałem zgrać profil Adobe RGB z starego laptopa i przerzucić na nowy jednak również wyskakuje błąd oraz kalibrować przy wyłączonej karcie graficznej.
Orientuje się ktoś w czym tkwi przyczyna ?
Pozdrawiam
Brak Adobe RGB w Colornavigator 6
Nie mam pewności, ale zdaje się, że powyższy monitor nie jest wstanie wyświetlić AdobeRGB z powodu nieco mniejszej przestrzeni barwnej. Musisz kalibrować do przestrzeni natywnej, nieco mniejszej od AdobeRGB. Sprawdź, chyba gdzieś już o tym było.
Nie wiem natomiast czemu jest Rec.2020 i to przeczy moim dywagacjom. Rec.2020 przekracza już bardzo mocno przestrzeń tego monitora, a jest w wykazie.
Nie wiem natomiast czemu jest Rec.2020 i to przeczy moim dywagacjom. Rec.2020 przekracza już bardzo mocno przestrzeń tego monitora, a jest w wykazie.
- NocnyJastrzab
Też nie mam jednoznacznej odpowiedzi. Ale generalnie zaleca się , jak podał Max > Native.
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
Dzięki za wskazówki.
Dodam ,że na na starym laptopie podłączonym do tego samego monitora nie było problemu.
Dodam ,że na na starym laptopie podłączonym do tego samego monitora nie było problemu.
Wróć do „Kalibracja monitorów”