witam ,
posiadam Eizo CX241 i i1 xrite do kalibracji, program oczywiście ColorNavigator wszystko ładnie działa ale kupiłem nowy laptop Dell XPS który również chciałbym skalibrować ale wychodzi na to że się nie da bo musi być to zewnętrzny monitor (albo czegoś nie wiem) Chciałbym mieć skalibrowane dwa wyświetlacze i w sumie nie wiem jak się do tego zabrać wiec liczę na małą pomoc
colornavigator i laptop
CN dziala tylko z monitorami eizo. Laptopa mozesz skalibrowac przy uzyciu np profilera.robank pisze:witam ,
posiadam Eizo CX241 i i1 xrite do kalibracji, program oczywiście ColorNavigator wszystko ładnie działa ale kupiłem nowy laptop Dell XPS który również chciałbym skalibrować ale wychodzi na to że się nie da bo musi być to zewnętrzny monitor (albo czegoś nie wiem) Chciałbym mieć skalibrowane dwa wyświetlacze i w sumie nie wiem jak się do tego zabrać wiec liczę na małą pomoc
CN kalibruje ci cx sprzetowo. Jest programem dedykowanym. Laptopa zrobisz profilerem. Tak musisz zainstalowac dwa programy innego wyjscia nie ma. Moglby oczywiscie cx kalibrowac tez profilerem co byloby kompletnym bezsensemrobank pisze:czyli wychodzi na to że muszę mieć zainstalowane 2 programy?
- NocnyJastrzab
Tak. W tym przypadku i1Profiler (dla ogólnej kalibracji programowej). Najlepiej zacząć od D65, 80cd, gamma 2.2, ADC wyłączone, próbka Medium, profil v2.
Możesz opcjonalnie sprawdzić jeszcze z włączonym ADC. Dodatkowa kwestia to jaki model dokładnie XPS? Część nowszych modeli jest przyzwoicie zlinearyzowana jak laptopa i mają własny soft Dell PremierColor.
Możesz opcjonalnie sprawdzić jeszcze z włączonym ADC. Dodatkowa kwestia to jaki model dokładnie XPS? Część nowszych modeli jest przyzwoicie zlinearyzowana jak laptopa i mają własny soft Dell PremierColor.
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
Kalibrowałem ostatnio xpsa. Wyniki były bardziej niż przyzwoite jak na laptoa
Wróć do „Dobór monitora, akcesoria, ustawienia”