Stare aplikacje na Maca tak samo nie ogarniają HiDPI - np. jeśli ktoś używa nadal CS6 w celu uniknięcia płacenia haraczu Adobe za CC.
Monitor 27-32 Dzienna praca
- Czornyj
- Kontakt:
Tak sluszna uwaga. Inzynier, za szybko napisalem.
Przepraszam, ale ja nic sobie nie usprawiedliwiam jakbym chcial to bym kupil 2 monitory 4k po 6tys. bo moge. Tymbardziej ze eizo kupilem duzo ponizej jego ceny rynkowej.
Postawiłem obie rozdzielczosci obok. I wiem, ze dla mnie to nie ma duzego znaczenia. To pokazuje jakie ktos ma priorytety i wartosci. Wniosek jest taki ze nie mierzmy miara ta sama kazdego. Bo najlepiej samemu dobrac swoje priorytety.
Przepraszam, ale ja nic sobie nie usprawiedliwiam jakbym chcial to bym kupil 2 monitory 4k po 6tys. bo moge. Tymbardziej ze eizo kupilem duzo ponizej jego ceny rynkowej.
Postawiłem obie rozdzielczosci obok. I wiem, ze dla mnie to nie ma duzego znaczenia. To pokazuje jakie ktos ma priorytety i wartosci. Wniosek jest taki ze nie mierzmy miara ta sama kazdego. Bo najlepiej samemu dobrac swoje priorytety.
Po tygodniu korzystania EA275UHD ColorTuned muszę stwierdzić, że monitor jest... nudny. Mając na krótką chwilę DELL U2718Q każde rozpoczęcie na nim pracy wiązało się z dużą ilością emocji - lewa strona świecąca zdecydowanie ciemniej od prawej, różowe zafarby w postaci małych i dużych "placków", brak możliwości kalibracji sprzętowej i z pudełka świecił na niebiesko. Ogółem - budził emocje, negatywne.
Kilka spostrzeżeń na temat EA275UHD:
1. Równomierność podświetlenia - miałem co do tego największe obawy, ale jest bardzo dobrze. Z wyłączoną elektroniczną kompensacją podświetlenia matrycy świeci tak samo równo jak mój poprzedni monitor PA242W. Co więcej, PA242W z wyłączoną kompensacją świecił raczej nierówno (mowa o teście na bieli i jasnych szarościach).
2. Ostrość - może to subiektywne odczucie, ale o ile ostrość sama w sobie wynikająca z rozdzielczości jest taka sama w porównaniu do wspomnianego wcześniej U2718Q to tekst lepiej się czyta na EA.
3. Jest to monitor, który godnie zastąpi miejsce PA242W . Sprzęt, który wstawiam w miejsce PA i nie powoduje odczucia zrobienia kroku wstecz.
Re: Monitor 27-32 Dzienna praca
Jeszcze raz podpisuję się pod tym co napisał Pan Tomasz.Tom01 pisze: ↑11 czerwca 2018, 11:31 - pnRóżnica między Dell U2718Q a EIZO EV2785 i NEC EA275UHD-CT jest kolosalna. Trudno w ogóle mówić o jakimkolwiek podobieństwie, chyba że w kwestii ostrości a i to nie do końca ze względu na inny polaryzator zewnętrzny. Największe problemy wszystkich DELL-i włącznie z najlepszą serią U to nierówności podświetlenia, plamy, zero regulacji a ta, która jest, jest rozwiązana źle, zła gamma, bardzo silne zafarby metameryczne, płynięcie parametrów. Nie mówię o jakimś abstrakcyjnym poziomie różnic, ale kompletnie innym obrazie.
Po tygodniu korzystania EA275UHD ColorTuned muszę stwierdzić, że monitor jest... nudny. Mając na krótką chwilę DELL U2718Q każde rozpoczęcie na nim pracy wiązało się z dużą ilością emocji - lewa strona świecąca zdecydowanie ciemniej od prawej, różowe zafarby w postaci małych i dużych "placków", brak możliwości kalibracji sprzętowej i z pudełka świecił na niebiesko. Ogółem - budził emocje, negatywne.
Kilka spostrzeżeń na temat EA275UHD:
1. Równomierność podświetlenia - miałem co do tego największe obawy, ale jest bardzo dobrze. Z wyłączoną elektroniczną kompensacją podświetlenia matrycy świeci tak samo równo jak mój poprzedni monitor PA242W. Co więcej, PA242W z wyłączoną kompensacją świecił raczej nierówno (mowa o teście na bieli i jasnych szarościach).
2. Ostrość - może to subiektywne odczucie, ale o ile ostrość sama w sobie wynikająca z rozdzielczości jest taka sama w porównaniu do wspomnianego wcześniej U2718Q to tekst lepiej się czyta na EA.
3. Jest to monitor, który godnie zastąpi miejsce PA242W . Sprzęt, który wstawiam w miejsce PA i nie powoduje odczucia zrobienia kroku wstecz.
- Tom01
- Kontakt:
To powinno się cytować każdemu DELLofanatykowi.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
monitory.mastiff.pl
Dawno nie widziałem tak kiepskiego monitora, by miał różowe plamy na ekranie. Nawet ACER 21,5" IPS za ~500zł, który stoi przy jednym z komputerów w pracy, nie jest aż tak kiepski.
- Tom01
- Kontakt:
Praktycznie wszystkie DELL-e mają. Jak nie różowe to zielone. Ewentualnie jedne i drugie, zależnie od miejsca na ekranie.
Tom01
monitory.mastiff.pl
monitory.mastiff.pl