Bezpłatne seminarium internetowe dla wszystkich fotografów
(w języku polskim)
Środa, 4 kwietnia 2012, godz: 16:00 - 17:30
Fotografia w praktyce, czyli:
- monitor jako cyfrowy powiększalnik. Jak i czym kalibrować i profilować monitor?
- ColorChecker Passport - demonstracja możliwości notatnika spektralnego
- przygotowanie materiału zdjęciowego do internetu
- przygotowanie materiału zdjęciowego do minilabu
- przygotowanie materiału zdjęciowego do druku atramentowego
Zapraszamy do skorzystania z pomocy i rady profesjonalisty i wieloletniego praktyka Marcina Kałuży. Projektanta graficznego, fotografa, retuszera z 18-o letnim doświadczeniem zawodowym,
prowadzącym własną drukarnię offsetową i fotograficzną oraz szkolenia z zakresu kalibracji, zarządzania barwą, retuszu.
Losowanie nagród dla uczestników seminarium:
1. Nagroda: kalibrator monitora X-RIte i1 display PRO
2. Nagroda: ColorChecker Passport
Seminarium z losowaniem nagród i cenami promocyjnymi na produkty X-Rite Photo dla jego uczestników!
Seminarium internetowe "Zarządzanie barwą w cyfrowej ciemni"
Moderator: Informator
Regulamin forum
Działy firmowe są dedykowane konkretnym firmom. Pytania można zadawać tak, jakby kierowali je Państwo bezpośrednio do fabryki lub przedstawicielstwa. Wszelkie publikowane informacje są potwierdzone u źródła lub w serwisie fabrycznym. Użytkownicy z oznaczeniem marki w nazwie "rangi" są pracownikami firm związanych z producentem i je reprezentują.
Działy firmowe są dedykowane konkretnym firmom. Pytania można zadawać tak, jakby kierowali je Państwo bezpośrednio do fabryki lub przedstawicielstwa. Wszelkie publikowane informacje są potwierdzone u źródła lub w serwisie fabrycznym. Użytkownicy z oznaczeniem marki w nazwie "rangi" są pracownikami firm związanych z producentem i je reprezentują.
- Informator
- Ogłaszacz Świetnych Rzeczy
- Kontakt:
Re: Seminarium internetowe "Zarządzanie barwą w cyfrowej cie
Super, wreszcie nie trzeba się ruszać z Lublina, żeby złapać trochę cennej wiedzy, bo wszystkie ciekawe szkolenia jakoś zawsze są tam gdzie mnie nie ma. Świetna inicjatywa.
A jak to działa? Jeszcze nie brałem udziału w webinarium, więc nie wiem co i jak.
Dobre pytanie. Czy trzeba instalować jakiś programik, żeby mieć możliwość uczestniczenia czy jest to wyłącznie przeglądarkowe?
- Informator
- Ogłaszacz Świetnych Rzeczy
- Kontakt:
No to jest nas trzech
Rejestrując się na powyższej stronie zgłaszamy swoje uczestnictwo. Dostajemy goły link, co sugerowałoby, że przeglądarka wystarczy.
Ale ze strony GoToMeeting wynika, że do uczestnictwa w webinarium (swoją drogą, nie podoba mi się to określenie), niezbędna jest instalacja programiku GoToWebinar, opartego na Javie. Mamy do wyboru 30 dniową wersją testową, lub kupno programu za jedyne 99$ miesięcznie.
W miarę możliwości dopytam się jeszcze czynniki wyższe o szczegóły i sprostuję ewentualne nieścisłości.
Rejestrując się na powyższej stronie zgłaszamy swoje uczestnictwo. Dostajemy goły link, co sugerowałoby, że przeglądarka wystarczy.
Ale ze strony GoToMeeting wynika, że do uczestnictwa w webinarium (swoją drogą, nie podoba mi się to określenie), niezbędna jest instalacja programiku GoToWebinar, opartego na Javie. Mamy do wyboru 30 dniową wersją testową, lub kupno programu za jedyne 99$ miesięcznie.
W miarę możliwości dopytam się jeszcze czynniki wyższe o szczegóły i sprostuję ewentualne nieścisłości.
- Czornyj
- Kontakt:
Uczestniczyłem w dwóch poprzednich "łebinariach", do tego teraz próbnie przeprowadzałem to, które będę prowadzić 04. 04. - wszystko odpaliło z automatu i nie musiałem za nic płacić
Zapewne więc uwagi odnośnie wersji trial i opłat licencyjnych dotyczą podmiotów organizujących tego rodzaju śmiesznostki.
Przy okazji zapraszam wszystkich serdecznie na środowe spotkanie - mam nadzieję, że nie zanudzę swym ględzeniem na śmierć!
Zapewne więc uwagi odnośnie wersji trial i opłat licencyjnych dotyczą podmiotów organizujących tego rodzaju śmiesznostki.
Przy okazji zapraszam wszystkich serdecznie na środowe spotkanie - mam nadzieję, że nie zanudzę swym ględzeniem na śmierć!
A można to będzie obejrzeć jakoś później? Akurat będę o tej porze w pociągu, więc transmisja live odpada.Czornyj pisze:Uczestniczyłem w dwóch poprzednich "łebinariach", do tego teraz próbnie przeprowadzałem to, które będę prowadzić 04. 04. - wszystko odpaliło z automatu i nie musiałem za nic płacić
- Czornyj
- Kontakt:
Pewnie, pewnie - wystarczy się zarejestrować, X-Rite wysyła po jakimś czasie mailem link do zarchiwizowanego zapisu spotkania.Filip pisze:A można to będzie obejrzeć jakoś później? Akurat będę o tej porze w pociągu, więc transmisja live odpada.
Czornyj pisze:Pewnie, pewnie - wystarczy się zarejestrować, X-Rite wysyła po jakimś czasie mailem link do zarchiwizowanego zapisu spotkania.Filip pisze:A można to będzie obejrzeć jakoś później? Akurat będę o tej porze w pociągu, więc transmisja live odpada.
O! To super.
I co? Będzie można gdzieś obejrzeć? Niestety nie mogłem oglądać do końca i chciałbym to nadrobić
A co z nagrodami, ja się pytam? Przecież był deal - Tom01 bierze kalibrator, ja Passport, a Czornyj dla niepoznaki ukrywający się pod ksywką Czerwonyj miał zgarnąć wszystkie rabaty od X-Rite. Ktoś tu mnie wpuścił w maliny.
No właśnie też czekam i czekam, a informacji o tym że wygrałem kalibrator jak nie było tak nie ma
- Czornyj
- Kontakt: