No właśnie, jakiś czas temu zauważyłem, dziwną przypadłość wyświetlania w przeglądarkach.
Normalnie używam Google Chrome ale sprawdzałem również na Microsoft Edge.
W programach typu Lightroom, Corel, itd oraz w przeglądarce systemowej jest O.K.
Wyświetlane zdjęcia mają błędy. Ale nie wszystkie zdjęcia są z wadą. I za ch.rę nie mogę dopatrzeć się zależności.
Kiedyś nie było tych błędów, na laptopie jest O.K.
Profile są te same co zawsze. Sprawdzałem monitor (oprogramowanie) za pomocą testowych wtyczek z mva. Wszystko wygląda w porządku.
To co siadło??
W którym miejscu padło sterowanie kolorem?
- Tom01
- Kontakt:
Re: W którym miejscu padło sterowanie kolorem?
Wygląda na uszkodzenie sprzętu, karty graficznej lub samego monitora.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Okej ale te same zdjęcia w innym miejscu, to znaczy w innym programie, na tym samym komputerze i monitorze są już bez wad.
Sprawdziłem jeszcze raz w Edge i jest dobrze. Jak zdjęcie załadowuje się w Chromie, na przykład ze strony 500px to wpierw ma więcej wad , które przy wyostrzeniu zdjęcia (pełnym załadowaniu) zmniejszają się do prezentowanego poziomu.
Zatem to może być wina Chroma. Czy to coś ma jakieś miejsce, w którym można coś przestawić?
Sprawdziłem jeszcze raz w Edge i jest dobrze. Jak zdjęcie załadowuje się w Chromie, na przykład ze strony 500px to wpierw ma więcej wad , które przy wyostrzeniu zdjęcia (pełnym załadowaniu) zmniejszają się do prezentowanego poziomu.
Zatem to może być wina Chroma. Czy to coś ma jakieś miejsce, w którym można coś przestawić?
Ostatnio duzo osob wspomina o cudach w chromie. Czernie swieca na niebiesko albo zielono.
No właśnie tak jest, że czernie świecą kolorami. Ale też nie przy wszystkich zdjęciach tak jest.
Nie mogę znaleźć zależności.
Nie mogę znaleźć zależności.
Ja się przesiadłem z powrotem na Firefoxa, z kilku powodów:
* lepiej renderuje czcionki - są ostrzejsze
* wyszukiwarka działa bez zalogowania
* w razie potrzeby lepiej obsługuje zarządzanie barwą
* nie ma tak głęboko zintegrowanej funkcji szpiegowania każdego kliknięcia, oddechu i myśli
* lepiej renderuje czcionki - są ostrzejsze
* wyszukiwarka działa bez zalogowania
* w razie potrzeby lepiej obsługuje zarządzanie barwą
* nie ma tak głęboko zintegrowanej funkcji szpiegowania każdego kliknięcia, oddechu i myśli