[4000-5000zł] Monitor uniwersalny
Pisałem do serwisu EIZO i gość z alstora technik ich napisał że niestety chyba nie ma tej funkcji bo w książęce manualu nie ma nic napisane.
- Tom01
- Kontakt:
Monitor to nie telewizor i wyświetla piksele w sposób stały. Migotanie pikselami jest oczywiście, ale zawsze piksel trafia w ten sam punkt ekranu. Telewizor natomiast nie i może lekko przemieszczać piksele obrazu względem pikseli ekranu. Daje do widoczną z bardzo bliska nieostrość, ale świetnie ukrywa niecałkowitą aproksymację innej rozdzielczości. Także, skalowanie na monitorach jest problematyczne i zawsze będzie kiepskie. Wyjątkiem są monitory high-dpi z mechanizmami "poprawiającymi". Dlatego wspomniałem o EA275UHD, bo w nim jest taki wynalazek i w widoczny sposób robi to lepiej niż większość innych. Jak jest w nowym EIZO nie wiem, ale jest to do sprawdzenia.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Z serwisu napisali mi:
"Monitor skaluje obraz z mniejszej rozdzielczości do większej ale niestety kosztem jakości obrazu."
Ameryki chyba nie odkryli...
Dostałem też field manual mogę załączyć jak chcecie.
"Monitor skaluje obraz z mniejszej rozdzielczości do większej ale niestety kosztem jakości obrazu."
Ameryki chyba nie odkryli...
Dostałem też field manual mogę załączyć jak chcecie.
Wróć do „Zastosowania amatorskie”