Wskaże Pan palcem gdzie to zaleciłem? Wątkotwórczyni sama wyraziła zainteresowanie sprzętem przygotowanym u mnie, co jest zrozumiałe, jeśli się nie chce doktoryzować z kilku dziedzin nauki. To raczej Pan pojawia się błyskawicznie na posterunku wszędzie, gdzie padnie coś o moich usługach. Jako ciekawostkę należy zauważyć, że tak samo atakował Pan serię CT kiedy była wykonywana u mnie. W tej chwili jest robiona gdzie indziej i już wstrzymał Pan działania wojenne. Sorry, ale trzeba być ślepym, aby nie widzieć jak ukierunkowuje Pan strategię.
W temacie, kalibratora nie ma w komplecie z żadnym monitorem i w przypadku zamawiania sprzętu już przygotowanego, nie ma takiej potrzeby. Nie po to kupuje się gotowe narzędzie aby je jeszcze dodatkowo przerabiać. Oprogramowanie jest i możliwość jest otwarta a ponadto z efektów kalibracji można wówczas korzystać legalnie, bez naruszania licencji NEC. Też pan oczywiście słowem o tym nie wspomniał.
Prawidłowe ustawienie sprzętu, środowiska i samego użytkownika to nie jest prosta sprawa. Bajki o czarodziejskiej mocy kilku suwaczków można opowiadać, ale jest to nietyczne, delikatnie mówiąc. Nawet wydawałoby się proste dobranie jasności określa z pięć różnych reguł i wszystkie maja duży wpływ na to jak będziemy widzieć. Sam Pan tego właściwie zrobić nie potrafi i wmawiam innym bzdury.