"Żelazna" pozycja dla każdego kto chciałby wgłębić się w zagadnienia CM, czyli Profesjonalne zarządzanie barwą autorstwa Bruce'a Frasera, Chrisa Murphy'ego i Freda Buntinga jest dostępna w ofercie wyd. Helion.
Profesjonalne zarządzanie barwą jest znów w sprzedaży.
- Tom01
- Kontakt:
Profesjonalne zarządzanie barwą jest znów w sprzedaży.
Tom01
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
monitory.mastiff.pl
*** 30 lat obecności w branży monitorowej
Partner Eizo Nanao, Sharp NEC Display Solutions
tel. (+48) 690 660 770, tech. (+48) 601 888 312
https://monitory.mastiff.pl
e-mail: color@mastiff.pl
- Czornyj
- Kontakt:
Re: Profesjonalne zarządzanie barwą jest znów w sprzedaży.
wreszcie sobie odkupię i już nikomu nie będę pożyczał
O! Dobrze wiedzieć, że książka lubi "wsiąknąć". Muszę przyznać, że dawno tak sobie nie porządkowałem wiedzy jak teraz.Czornyj pisze:wreszcie sobie odkupię i już nikomu nie będę pożyczał
Rozumiem, że jest to wznowienie wydania I, które już mam. A swoją drogą nie wiedzą ile brać za książki. Cena jest powalająca, niezależnie od zawartości.
To znaczy? Jest za droga czy za tania?TiT pisze:Rozumiem, że jest to wznowienie wydania I, które już mam. A swoją drogą nie wiedzą ile brać za książki. Cena jest powalająca, niezależnie od zawartości.
Dla mnie jest droga. Zwłaszcza jak się porówna z ceną wydania I, które kosztowało ponad dwa razy mniej. Biorąc pod uwagę upływ czasu i wzrost kosztów to i tak za dużo.
Cena to nie jest wartość papieru + druku + dystrybucji itp. Cena to ilość pieniędzy za jaką konsumenci są w stanie kupić dane dobro. iPhone też kosztuje kilkadziesiąt dolców, ale ludzie są skłonni zapacić za niego kilka tysięcy, więc kosztuje kilka tysięcy. Wizyta u lekarza kosztuje stówę, choć czas poświęcony przez lekarza i wynajem gabinetu sugerowałby cenę w okolicach pewnie 20 zł.TiT pisze:Dla mnie jest droga. Zwłaszcza jak się porówna z ceną wydania I, które kosztowało ponad dwa razy mniej. Biorąc pod uwagę upływ czasu i wzrost kosztów to i tak za dużo.
Dzięki Ci dobry człowieku za dogłębny wykład nt. cen. Jedna tylko dygresja bo nie miejsce na to - gdyby te iPhony i wizyty u lekarzy drożały tak jak ta książka, to ...może lepiej nie kończyć.
Proszę się nie urażać. Poprzednie stwierdzenia sugerowały nieznajomość mechanizmów. A co do lekarzy, to niestety tak jest Ceny rosną z roku na rok. Im NFZ gorzej sobie radzi, tym bardziej lekarze żerują prywatnie.TiT pisze:Dzięki Ci dobry człowieku za dogłębny wykład nt. cen. Jedna tylko dygresja bo nie miejsce na to - gdyby te iPhony i wizyty u lekarzy drożały tak jak ta książka, to ...może lepiej nie kończyć.
- Czornyj
- Kontakt:
Cholera, faktycznie z ceną przegięli. Książka jest świetna, ale w części praktycznej mocno nieaktualna - z czasem powinna raczej tanieć, a nie drożeć. Większość opisywanego tam oprogramowania zdążyło już odejść do lamusa...
Tanio nie jest, ale mnie akurat tego brakowało i jak na razie nie żałuję, że kupiłem. Takiej skondensowanej teorii właśnie trzeba mi było. Umiejętności praktyczne dość łatwo do tego dopasować. Odwrotnie jest trudniej i wiąże się z błądzeniem, googlaniem i odsiewaniem bzdur od rzeczywistej informacji.
- Czornyj
- Kontakt:
Część teoretyczna RWCM jest bezcenna i do tego podana w niezwykle przystępnej, zrozumiałej i dowcipnej formie. Ale 3/4 tej książki to część praktyczna, a ta już trochę zalatuje muzeum...
Od części praktycznej mamy naszego foruma Tu zawsze wszystko aktualne.
Wróć do „Kalibracja monitorów”