Zamówiłem monitor Acer ProDesigner PE320qk,ciężko było z dostępnością... wysyłka idzie z Niemiec. Monitor powinien ważyć 8kg , a w śledzeniu przesyłek UPS piszę, że waga nadanej paczki to 6kg. Napisałem do sklepu, który jest chyba jakimś oddziałem, czy też przedstawicielstwem w Polsce firmy, od której dokonałem zakupu. Odpisali, że " Przyjrzymy się tej sprawie" Nie wiem , jakie mają możliwości, przesyła idzie przez kuriera z ich magazynu z Niemiec. W sumie, to zastanawiam się, czy to jakaś pomyłka ze strony UPS?
Cóż, okażę się, czy przy odbiorze będzie niemiła niespodzianka.
Pewnie niektórzy forumowicze sprzętu trochę wysłali Miał ktoś może taka sytuacje, że waga paczki w śledzeniu była niedokładna? Myślałem, że jak paczki przechodzą jakąś weryfikacje, to waga ma tendencję do niedokładności w drugą stronę..
Inna waga paczki w śledzeniu przesyłek.
- Pandemiya
Re: Inna waga paczki w śledzeniu przesyłek.
Monitor powinien ważyć 8 kg, aczkolwiek spotkałem się z tym że wyliczana jest orientacyjna waga na podstawie gabarytów, może stąd wzięli te 6 kg
Kwintesencją tego co ludzkie, piękne i złe
- NocnyJastrzab
A jakie ma to znaczenie jaka waga jest wpisana, bo nie bardzo rozumiem.
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]
www.dominiknowak.pl - Kalibracja monitora / telewizora
www.fotoplus.pl - Specjalistyczny Sklep Foto-Video
Chodziło mi o to, że jeżeli waga przesyłki jest za mała (przesyłany przedmiot powinien ważyć więcej), to może coś z tą przesyłka jest nie tak. Chyba, że właśnie różnie z tą weryfikacją wagi paczki bywa.
- NocnyJastrzab
Waga zazwyczaj jest podawana orientacyjnie. Dla Ciebie to bez znaczenia. Ma znaczenie dla przewoźnik pod kątem rzeczywistych opłat za daną przesyłkę.
Dominik Nowak, tel. 506212501 [Kraków / Nowa Huta]