Cześć wszystkim!
Zwracam się do was z zapytaniem o używany monitor Eizo ColorEdge CX271-BK. Mam możliwość dostać go za kwotę 2800zł. Jego ‚przebieg’ to 4251h i jest on cały czas na gwarancji. Monitor ma być użytkowany przeze mnie przede wszystkim do programowania, pracy z tekstem oraz co jakiś czas do obróbki grafik i retuszu. Czy myślicie, że w tej kwocie warto się jest nim zainteresować? Czy po zakupie trzeba go kalibrować, jak tak to czym? Czy długotrwała praca typu 10-12h na nim będzie możliwie komfortowa? (na tym mi najbardziej zależy, mam już kupione miecze Yongnuo 360S do oświetlenia ściany za monitorem). A może warto wybrać coś innego…? Czekam na wasze opinie.
Eizo CX271
Jeżeli jest tak jak piszesz i ze stanem,gwarancją,iloscią przepracowanych godzin to nie wiem nad czym się jeszcze zastanawiasz
Masz/miałeś go może? Chciałbym też poznać odpowiedzi na pozostałe pytania Ciekawi mnie również jak wypada na tle PA271Q
- Pandemiya
Ten EIZO już nie jest produkowany, to starszy model. PA jako w miarę nowa konstrukcja jest od niego pod wieloma aspektami lepszy, tudzież inny. Czerń, kontrast, OCF, nieco inny gamut, typ podświetlenia. Cena. Producent
Kwintesencją tego co ludzkie, piękne i złe
Hmm. Niedawno miałem możliwość kupna właśnie PA271Q CT za ~4k, stąd też pytanie. Zastanawiam się tylko czy nie był by to po prostu przerost formy nad treścią. Nie sztuka wydać na monitor worek pieniędzy Głównie zależy mi na możliwie zdrowym monitorze przy długim czasie użytkowania codziennego, grafika nie jest jeszcze na poziomie w pełni zawodowym w moim przypadku, ale jednak jakaś jest. Czy do tego ten Eizo będzie spełnia swoje zadanie w 100%? Z racji, że to zakup na lata wolę jednak temat przedyskutować z bardziej doświadczonymi kolegami